Ненсі Пелосі летить на Тайвань – слідкувати онлайн на flyradar, останні новини

У той час як літак голови Палати представників Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі наближається до Тайваню, а офіційні особи Китаю та США продовжують обмінюватися різкими заявами, навколо острова концентрується військова техніка обох країн.

Рух повітряного судна у реальному часі можна простежити на ресурсі Flightradar24.

Група американських суден, що складається з авіаносця USS Ronald Reagan, ракетного крейсера USS Antietam і есмінця USS Higgins вже знаходиться у Філіппінському морі, на схід від Тайваню і Філіппін і на південь від Японії, підтвердив агентству Reuters представник Військово-морських сил США. Крім того, у тому самому районі дрейфує десантний корабель USS Tripoli.

Вранці китайські літаки наблизилися до лінії розмежування в Тайванській протоці. Декілька військових кораблів КНР знаходилися поблизу неофіційного кордону ще з учорашнього дня. Жителі китайського міста Сямень, розташованого навпроти Тайваню, активно публікують кадри пересування бронетехніки.

Своєю чергою міністерство оборони Тайваню оголосило підвищений рівень бойової готовності з ранку вівторка до полудня четверга і пообіцяло адекватно реагувати на “ворожі погрози”.

У вівторок Китай, який називає Тайвань частиною табору, вкотре висловив протест через візит Пелосі та попередив Білий дім про наслідки.

“США нестимуть відповідальність та заплатять ціну за підрив інтересів суверенної безпеки Китаю”, – цитує агентство AFP спікера міністерства закордонних справ КНР Хуа Чуньїна.

У відповідь у США заявили, що не зацікавлені у поглибленні напруженості з Китаєм і “не ловитимуть наживку чи брязкатимуть зброєю”.

Через погрози Китаю тайванська влада намагалася відкликати запрошення Ненсі Пелосі, але вона наполягла на приїзді, пообіцявши, що буде щось “історичне”, пишуть тайванські ЗМІ. Зараз у президентському палаці тривають приготування до урочистої зустрічі поважних американських гостей.

За інформацією тайванського телеканалу “Саньлі”, голова Палати представників США забронювала 48 номерів у готелі Grand Hyatt у Тайбеї. Вона приземлиться у Тайвані на годину раніше, ніж планувалося. Посадки літака очікують о 16:20 за Києвом.

Раніше повідомлялося, що Пелосі на чолі делегації з 20 осіб планує прибути до Тайбею близько 22:30 за місцевим часом (17:30 за Києвом), їхній літак має сісти в аеропорту Суншань.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *