Ocean Plaza був повністю закритий через російських власників

Київський ТРЦ “Ocean Plaza”, який пов’язаний з другом російського диктатора путіна – бізнесменом Аркадієм Ротенбергом, нещодавно був повністю закритий.

На думку політичного аналітика Олександра Кочеткова це потрібно було зробити до повномасштабного вторгнення росії, передає УНН.

“Про це (зв’язок Ротенберга з київським ТРЦ) було відомо з 14го року і знадобилося 8 років такої гібридної війни, і 5 місяців гарячої війни, щоб врешті-решт вони звідси пішли. Чому вони пішли? Бо він не відкривається, треба платити аренду, а грошей не заробляє, бо він закритий. Якби він був не закритий, вони б мабуть ще й досі не пішли”, – вважає він.

“Ocean Plaza” фактично припинив роботу одразу після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого за винятком кількох магазинів і супермаркету на нульовому поверсі. Тепер ТРЦ повністю закрився.

Через кіпрську “Ocean Plaza Project Ltd” 33% ТРЦ належать компанії UPD Holdings Limited. Раніше вона належала бізнесмену Василю Хмельницькому. Інші компанії знаходяться у володінні “ТПС Нерухомість”, яка має у своєму розпорядженні 5 ТЦ в країні-агресорі. Її заснували Олександр Скоробогатько, Олександр Пономаренко і Аркадій Ротенберг. До 2019 року вона контролювалася Лілією Ротенберг, дочкою Аркадія Ротенберга.

Аркадій Ротенберг – російський олігарх, друг путіна, що фактично будував Кримський міст. В росії йому належить велика кількість бізнесів, у тому числі — компанія “Міндобрива”, більш ніж 75% продукції яких раніше йшло на експорт, половина з якого постачалася по аміакопроводу “Тольятті-Одеса”. Він проходить як через росію, так і через Україну, зокрема йде через Луганську, Харківську, Донецьку, Запорізьку, Дніпропетровську, Херсонську, Миколаївську та Одеську області. Далі відгрузка добрив йшла морем через “Одеський припортовий завод” в інші країни. Цією ж схемою користувався ще один російський завод “ТольятіАзот” для транспортування аміаку через Україну. З 24 лютого цей аміакопровід припинив свою роботу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *