Експерт прогнозує перестановки в СБУ, ГУР, Міноборони і Кабміні

У силовому блоці незабаром відбудеться 5 вірогідних кадрових перестановок.

Політичний експерт Олексій Голобуцький озвучив можливі зміни у Facebook, пишуть Українські новини.

Спираючись на непублічну інформацію та логіку політичного процесу політолог Олексій Голобуцький назвав нових претендентів на крісла керівників силових відомств.

“Отже: Голова СБУ – Кирило Буданов, який чудово проявив себе як керівник ГУРу. Реалізувати складене завдання реформування такої махіни, як СБУ, мабуть, президенту важко довірити комусь іншому. Особливо після гучного звільнення особистого друга – новий керівник просто повинен показати беззаперечний результат”, – зазначає політолог.

Олексій Голобуцький прогнозує, що посаду голови ГУР займе нинішній заступник голови ОП Роман Машовець, який вже курує багато питань національної безпеки і оборони. Натомість для міністра оборони Олексія Резнікова підготовлена нова місія – він може стати віце-прем’єром і одночасно міністром юстиції. Основна задача на новій посаді – наздоганяти росію у всіх міжнародних судах і інстанціях. Це стосується як покарань за військові злочини, так і санкційно-економічних питань. Своєю чергою, новим головою Міністерства оборони може стати Валерій Залужний.

“Це може стати призначенням з найбільшою інтригою. Тільки ледачий не обговорює можливі політичні перспективи Залужного, через що, наче, існує непублічний конфлікт з ОП. Поки такі чутки не підтвердились. Навіть під час хайпової ситуації з дозволами від військкоматів на виїзд з населеного пункту, президент хоч і втрутився, проте дав можливість Залужному самому вийти на позитиві із ситуації. Перевести Залужного на Міноборони дасть можливість його переставити, але при цьому публічно не принизити”, – розповідає політолог.

За прогнозом Голобуцького, новим головнокомандувачем Збройних сил України має всі шанси стати нинішній командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

“Він проявив себе під час війни як надійний і зважений керівник, який, до того ж не має жодних політичних амбіцій. Схоже, за такі якості його цінує президент. І серед військових, і суспільства, і партнерів таке призначення буде виглядати логічним”, – резюмує Олексій Голобуцький.

Як зазначив експерт, кадрові зміни не можуть відбутися без консультацій із міжнародними партнерами. На його думку, призначення нового генерального прокурора, а також обрання голови САП – це лише початок масштабного кадрового перезавантаження органів безпеки і оборони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *