Війна в Україні – зведення Генштабу на 28 липня, карта та останні новини

У Генеральному штабі України оприлюднили вечірнє зведення ситуації на фронтах на сто п’ятдесят п’яту добу протистояння українців російській навалі. Тривають активні бої на Бахмутському напрямку: спроба штурму околиць Бахмута завершилась невдало, однак ворог частково покращив тактичне положення в напрямках Соледару та Вершини.

Про це інформує пресслужба Генштабу у Facebook.

Волинський, Поліський та Сіверський напрямки

Ситуація – без суттєвих змін. Росія із зенітних ракетних комплексів вдарила з території Білорусі по об’єктах на Чернігівщині.

Харківський напрямок

Росіяни обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони н. п. Уди, Шаповалівка, Питомник, Прудянка, Руська Лозова, Руські Тишки, Петрівка, Шестакове, Верхній Салтів, Старий Салтів, Печеніги, Базаліївка, Леб’яже, Коробочкине, Мосьпанове, Чепіль, завдали ракетних ударів по Харкову та смт. Кочеток. Окупанти здійснили повітряну розвідку безпілотниками біля Липців, Руської Лозової, Питомника, Малинівки, Чугуєва, Печенігів.

Слов’янський напрямок

Противник відкривав вогонь із танків, ствольної та реактивної артилерії по н. п. Пришиб, Гусарівка, Заліман, Петрівське, Карнаухівка, Курулька, Долина, Адамівка, зазнав втрат у бою біля Бражківки.

Краматорський напрямок

Наступальних дій – не було. За допомогою ствольної, реактивної артилерії та танків обстрілювали райони н. п. Слов’янськ, Райгородок, Стародубівка, Пискунівка, Крива Лука, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам’янське, Спірне; здійснив авіаудари поблизу Серебрянки.

Бахмутський напрямок

Росіяни обстрілювали райони Берестового, Покровського, Соледара, Бахмута, Веселої Долини, Травневого, Костянтинівки, Семигір’я, Зайцевого, Торецька, Нелипівки, Нью-Йорка; завдали авіаударів біля Яковлівки, Покровського, Веселої Долини. В районах Берестового та Нагірного проводили розвідку. Безуспішно намагаючись уточнити позиції військ ЗСУ. Під час штурму в напряму н. п. Соледар та Вершина ворог частково покращив тактичне положення. Безуспішною була спроба штурму в напрямках н. п. Яковлівка, Бахмут, Семигір’я. Окупанти із втратами відступили.

Авдіївський напрямок

Росіяни за допомогою танків, вогню ствольної та реактивної артилерії відновили штурм в напрямку Авдіївки та Пісків, однак зазнав невдачі та відступі. Окупанти використовували польову форму ЗСУ з білими пов’язками на руках та ногах з метою введення в оману під час штурму в районі н. п. Піски. Обстрілювали позиції військ ЗСУ в районах Олександрополя, Новобахмутівки, Веселого, Авдіївки, Опитного, Мемрика, Карлівки, Нетайлового, Пісків, Невельського, Красногорівки; ворог завдав авіаудару біля Авдіївки.

Новопавлівський та Запорізький напрямки

Активних дій не зафіксовано. Противник вів обстріли біля Мар’їнки, Катеринівки, Новомихайлівки, Павлівка та ще низки населених пунктів. Вдарив з авіації біля Вугледара та Кам’янського. Над Оріховом, Малинівкою та Ольгівським вів розвідку безпілотником.

Південнобузький напрямок

Сторони відкривали вогонь у районах Нововознесенського, Потьомкиного, Високопілля та інших населених пунктів; ворог завдав авіаудару біля Новопетрівки.

Акваторії Чорного та Азовського морів

У готовності до застосування високоточної зброї – три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

У Генштабі додають, що російські окупанти для виправдання руйнування цивільних об’єктів на території України, стверджують, що у школах, лікарнях та церквах базуються ЗСУ.

Нагадаємо, що 28 липня в Генштабі повідомили: ЗСУ знищили особового складу РФ близько 40 230, за добу – 160.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *