Війна в Україні сьогодні 26 липня – карти боїв та останні новини

Вже 153 добу триває повномасштабна війна Росії проти українського народу. На сьогодні російська армія втратила майже 40 тисяч військових та тисячі одиниць бойової техніки. Ворог не припиняє спроби захопити нові території. У відповідь ЗСУ завдають ударів по командних пунктах, складах боєприпасів та місцях дислокації підрозділів ворога. Зокрема, за останню добу авіація ЗСУ завдали 7 ударів по місцях дислокації окупантів, у тому числі по 6 опорних пунктах, скупченнях озброєння та військової техніки та по командно-спостережному пункту на півдні.

Тим часом Захід продовжує надавати Україні військову допомогу, постачаючи системи залпового вогню HIMARS та багато іншого.

У ніч на 26 липня росіяни вкотре обстріляли Одесу та Харків.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 25 липня


07:58 Арестович заявив, що ЗСУ повністю знищили 35 мотострілкових полків та 10 танкових полків росіян. Це 10 мотострілкових дивізій або 5 загальновійськових армій.

07:50 Дніпропетровщина. Вночі окупанти вдарили по околицям села Кошове, що у Криворізькому районі. На щастя, жертв немає, руйнувань також. Пошкоджено лінії електропостачання. Окрім цього, були обстріляні прикордонні території Марганецької громади Нікопольського району. Без жертв і без руйнувань.

07:36 У Киргизстані окупанти вербують місцевих жителів для участі у “спецоперації”. За це їм обіцяють 240 тис. руб. на місяць та спрощене отримання російського громадянства. Умови прийому мінімальні: військова підготовка не потрібна, наявність судимості не має значення. Потрібно лише видалити облікові записи в соцмережах і використовувати кнопковий телефон без камери.

07:13 Бійці 228-го батальйону 127-ї бригади тероборони Харкова знищили командно-спостережний пункт окупантів.

06:57 Братчук заявив, що ракетна атака по Одещині була здійснена із застосуванням стратегічної авіації.

06:50 У тимчасово окупованому Донецьку горить нафтобаза в Будьонівському районі міста.

06:40 Мер Харкова підтвердив, що росіяни зранку обстріляли місто. Є “приліт” у цивільні об’єкти. Снаряд потрапив в будівлю, яка не має жодного відношення до військової інфраструктури. Також окупанти били сьогодні по Одесі. У мережах повідомляють про “приліт”.

06:40 Оновлена мапа бойових дій.

06:40 Минулої доби авіація ЗСУ завдала 7 ударів по місцях дислокації та розгортання підрозділів росіян, у тому числі по 6 опорних пунктах, скупченнях озброєння та військової техніки, по пункту управління 11 окремої десантно-штурмової бригади росіян та їх складу в районі населеного пункту П’ятихатки. Загалом українські військові на півдні знищили:

  • 48 окупантів;
  • 4 танки Т-72;
  • 152-мм гаубицю;
  • САУ;
  • 3 броньованих автомобілі;
  • 3 одиниці іншої броньованої техніки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *