Мобілізація та вручення повістки – Рєзніков розповів про призов до армії

В Україні взяття військовозобов’язаних на облік не означає відправлення їх на фронт, оскільки проблем із мобілізацією немає.

Про це розповів очільник оборонного відомства Олексій Резніков під час “Телемарафону”.

За його словами, на даний момент здебільшого заповнені всі необхідні позиції, якщо і відбувається мобілізація, то виключно за певними особливими спеціальностями.

“Проблем із мобілізацією немає, я постійно комунікую з Генеральним штабом, із головнокомандувачем, із начальником Генерального штабу. У нас, по великому рахунку, заповнені всі необхідні позиції…”, – зазначив посадовець.

Рєзніков зауважив, що, зокрема, діє програма підготовки українських військових у Британії, де проходять навчання кілька батальйонів. Тому можуть для таких відряджень шукати додаткових фахівців, серед вимог – знання англійської мови.

При цьому масових провалів в рамках мобілізації в країні немає: Територіальні центри комплектації продовжують працювати. Видача повісток говорить не про мобілізацію, а наведення ладу з обліком. Чоловіки призовного віку просто мають прийти у місцевий терцентр комплектації для уточнення інформації.

“Мова йде про те, що деякі люди переїхали, змушено переїхали чи перемістилися в місце проживання і не стали на облік. А вони за законом зобов’язані це зробити… Вони мають прийти у місцевий територіальний центр комплектації, показати документ і сказати: перевірте, він на обліку, він у резерві… Не всі, скажемо так, доїхали, не всі стали на облік, хоча вони продовжують обліковуватися – або в окупованому тимчасово місці, або переїхали на Західну Україну”, – додав він.

Окремо Рєзніков висловився про видачу повісток як міру покарання. Він розкритикував таку практику деяких центрів комплектації.

“Я особисто категорично заперечую ідею, коли за порушення, ДТП, поведінку в ресторані чи десь вручається повістка. Це абсолютно неправильно, це дискредитація – цього не повинно бути”, – наголосив він.

Також спростував інформацію про те, що непідготовлених мобілізованих новачків кидають “на нуль”. За його словами, громадяни у навчальних центрах проходять повну підготовку від тактичної медицини до поводження зі зброєю, злагодження, забезпечення одягом і системами захисту. Тільки після цього залежно від фаху відправляють у підрозділи.

Раніше “Апостроф” повідомляв, хто має право на відстрочку та як її оформити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *