Відставка Джонсона – прем’єр Британії здійснить прощальний візит до України

Борис Джонсон плануж втретє відвідати Україну перед тим, як остаточно піде з посади прем’єр-міністра Великої Британії. Попри свою відставку, Джонсон виконує обіцянку підтримувати Україну й надалі.

Про це повідомили в британському виданні The Telegraph.

З початку повномасштабної російсько-української війни Борис Джонсон уже два рази відвідав Київ, щоб підтримати Україну в боротьбі з країною-терористом Росією. Цього разу він засвідчить, що його підтримка продовжуватиметься навіть після відставки.

До того ж Джонсон проведе телефонні переговори з президентом України Володимиром Зеленським вже наступного тижня.

“Він дійсно відчуває тягар відповідальності за те, що був найбільшим прихильником Зеленського. Він не може просто піти і не переконатися, що світ допомагає йому (Зеленському, – ред.). Він сподівається побачити його знову, перш ніж залишить свій пост”, – написали в британському виданні.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Зеленський провів розмову з Джонсоном після відставки. Політики обговорили військове співробітництво між державами.

Також “Апостроф” писав, що Джонсон потренувався разом із військовими ЗСУ. Він відвідав українських бійців, які навчаються разом із британськими військовими у Північному Йоркширі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *