Війна в Україні – останні новини від Генштабу ЗСУ на 25 липня

У Генеральному штабі оприлюднили вечірнє зведення ситуації на фронтах на сто п’ятдесят другу добу протистояння українських військових російській навалі. Зокрема, противник завдав авіаударів по території Вуглегірської теплової електростанції та мав частковий успіх у просуванні у цьому районі. При цьому на інших напрямках надалі спостерігаються випадки саботажу в російській армії – росіяни нищать техніку, щоб не брати участі у бойових діях.

Про це інформує пресслужба Генштабу у Facebook.

Волинський та Поліський напрямки

Ситуація не зазнала змін. Білоруські військові підрозділи посилюють охорону в прикордонних районах Брестської та Гомельської областей, також їх залучають до заходів бойової підготовки на полігонах.

Сіверський напрямок

Ворог продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей свої підрозділи задля відволікання сил ЗСУ. Здійснив обстріли із ствольної та реактивної артилерії райони н. п. Михальчина Слобода у Чернігівській області, а Піски, Рясне та Білопілля у Сумській області.

Харківський напрямок

Росіяни стріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії, зокрема, по районах біля Харкова, Удів, Верхнього Салтова, Малинівки, Борщової. Завдав ударів із авіації біля Прудянки та Петрівки. ЗСУ завдали чималих втрат на напрямку Цупівка – Дементіївка.

Слов’янський напрямок

Противник відкривав вогонь по районах н. п. Норцівка, Богородичне, Петрівське, Адамівка, Привілля, Барвінкове, Костянтинівка, Нова Дмитрівка, Долина, Нова Миколаївка, Карнаухівка, Дібровне, Чепіль, Грушуваха, Мазанівка. Авіаудару завдав біля Явірського. Також окупанти намагаються поповнити втрати особового складу та техніки.

Краматорський напрямок

Ствольна та реактивна артилерія була задіяна ворогом по районах Кривої Луки, Платонівки, Закітного, Сіверська, Верхньокам’янського, Званівки, Григорівки, Івано-Дар’ївки, Спірного. Завдано авіаудару біля Григорівки, Серебрянки. Здійснив невдалу спробу просунутися біля Спірного та Івано-Дарʼївки.

Бахмутський напрямок

Противник відкривав вогонь по районах н. п. Нью-Йорк, Новолуганське, Кодема, Берестове, Білогорівка, Іванівське, Соледар, Майорськ, Бахмутське, Покровське, Яковлівка, Курдюмівка, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве, Травневе; завдав авіаударів біля Соледара, Покровського, Нью-Йорка, а також по території Вуглегірської теплової електростанції. Невдало завершив штурмові дії на напрямках Клинове – Покровське та Володимирівка – Покровське. При цьому ворог має частковий успіх в районі Вуглегірської ТЕС.

Авдіївський, Новопавлівський та Запорізький напрямки

Ситуація без суттєвих змін. Окупанти проводили повітряну розвідку безпілотником. Завдали авіаударів в районах населених пунктів Кам’яна, Шевченко, Веселе, Полтавка.

Південнобузький напрямок

Сторони відкривали вогонь зі ствольної, реактивної артилерії та танків уздовж усієї лінії зіткнення. Завдано авіаудару біля н. п. Ольгине. На цьому напрямку противник приділяє значну увагу повітряній розвідці.

Акваторія Чорного моря

Поза пунктами базування перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

У Генштабі додають, що морально-психологічний стан росіян низький. Спостерігаються випадки саботажу в російській армії – росіяни нищать техніку, щоб не бати участі у бойових діях. При цьому російське командування діє жорсткого – на окремих напрямках кидає таких бійців в атаки без прикриття бронетехнікою.

Нагадаємо, що 25 липня у Генштабі повідомили: ЗСУ знищили особового складу РФ близько 39700, за добу – 180.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *