Повалення Путіна – Тімоті Снайдер розповів, як Медведєв бореться за владу

Влада президента Росії Володимира Путіна, який має важкі психічні відхилення, слабшає, а його оточення готується до боротьби за владу.

Таку думку висловив американський письменник та історик, який спеціалізується на історії Центральної та Східної Європи, професор історії Єльського університету Тімоті Снайдер, пише Newsweek.

Ознаки втрати Путіним контролю він вбачає у тому, як колишні російські топ-чиновники, зокрема екс-президент РФ, а нині заступник голови голови Ради безпеки, Дмитро Медведєв, погрожують Україні та Заходу.

Так, він нещодавно заявив, що реакція Заходу на напад Росії на Україну може призвести до втрати українського суверенітету та “зникнення з карти світу”.

Раніше до повномасштабної війни, за словами Снайдера, крім Путіна ніхто не робив таких заяв. На його думку, такі висловлювання Медведєва не лише демонструють його лояльність главі Кремля, а й є підготовкою “до боротьби за владу після падіння Путіна”.

Зі свого боку, я схильний розглядати радикальні заяви як свідчення того, що важливі росіяни думають, що Росія програє“, – зазначив Снайдер.

Він додав, що сумнівається, що сам Медведєв, якого багато років вважали за ліберальну альтернативу Путіну, вірить у ті повні ненависті речі, які публікує.

Рівновага, яку утримує Путіна при владі — панування над суперниками, м’яка підтримка населення, недоторканність армії — ставиться під сумнів реаліями непередбачуваної, дорогої війни. Путін тримав нас усіх у тумані. Але тепер він сам здається загубленим у тумані війни“, — резюмував Снайдер.

Нагадаємо, раніше Тімоті Снайдер передбачив, коли настане переломний момент у війні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *