Війна в Україні сьогодні 20 липня – останні новини та карта бойових дій

Російська армія 147-й день веде кровопролитну повномасштабну війну проти українського народу. Українські бійці ліквідували понад 38 тисяч окупантів та багато одиниць бойової техніки. ЗСУ продовжують завдавати точних ударів по місцях їхньої дислокації. Зокрема, ударили по Антонівському мосту у Херсонській області за допомогою американських ракетних комплексів HIMARS.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в боях за Сєвєродонецьк та Лисичанськ окупанти зазнали величезних втрат – близько 10-11 тисяч осіб.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 19 липня


07:19 Путін на зустрічі в Ірані заявив, що росіяни відійшли від Києва, “щоб створити умови для переговорів” з Україною. Також він звинуватив Україну в нібито невиконанні стамбульських домовленостей, але яких конкретно, не сказав. Путін заявив, що оскільки у Києві не бажають дотримуватися зобов’язань, він не зустрінеться з Зеленським.

07:11 Пишуть, що ЗСУ накрили росіян на Антонівському мості під Херсоном.

07:00 Оновлена карта бойових дій:

07:00 Резніков заявив, що в боях за Сєвєродонецьк та Лисичанськ загинуло близько 10-11 тисяч окупантів. До цього числа входить близько 8-9 тисяч солдатів російської армії, а ще дві тисячі складають бойовики так званої “ЛНР”. Крім цього, захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська для росіян обійшлося значною кількістю поранених – понад 20 тисяч, з яких 6,5 тисячі втратили при цьому кінцівки та отримали інші тяжкі травми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *