Баканова буде звільнено – Зеленський вніс до Ради документ

Глава держави Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті постанову про звільнення Івана Баканова з посади керівника Служби безпеки України.

Йдеться про проєкт постанови №7564, свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

“Відповідно до пункту 12-1 частини першої статті 85 Конституції України Верховна рада постановляє: Звільнити Баканова Івана Геннадійовича з посади голови Служби безпеки України”, – вказано у постанові.

Звільнення Баканова стане першим пунктом порядку денного на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Примітно те, що Баканова відсторонили відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ, де підставою для усунення з посади вказано “невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків”.

Івана Баканова призначили головою СБУ 29 серпня 2019 року. До 27 травня 2019 року він був головою політичної партії “Слуга народу”. У передвиборчу кампанію керував штабом Зеленського. А до того як став політиком, із 2013-го керував студією “Квартал-95”.

Перший заступник голови СБУ Василь Малюк тимчасово очолюватиме відомство.

Нагадаємо, 17 липня президент Володимир Зеленський заявив, що відсторонив від виконання обов’язків генпрокурорку Ірину Венедіктову та усунув з посади главу СБУ Івана Баканова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *