Білорусь допомагає РФ у війні – Кулеба сказав, коли Україна розірве дипломатичні відносини

У Міністерстві закордонних справ пояснили, чому досі не розірвано дипломатичні відносини між Україною та Білоруссю, хоч ця країна називає Росію “братньою” і надає свою територію росіянам для ракетних обстрілів українських об’єктів.

Умову озвучив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Forbes.ua.

За його словами, дипломатичні відносини з Білоруссю існуватимуть доти, доки ця країна не наважиться до відвертого військового вторгнення на територію України, як це зробила 24 лютого 2022 року Росія.

“Білорусь є співучасницею злочину агресії, ніхто не ставить це питання під сумнів. Дипломатичні відносини з Російською Федерацією ми розірвали негайно після початку повномасштабного нападу. Так само їх буде розірвано з Білоруссю, якщо збройні сили Республіки Білорусь перетнуть кордон України”, – зауважив міністр.

Як повідомлялося, Росія може завдати допоміжного або відволікаючого удару з боку Білорусі, щоб переманити частину Збройних сил з лінії фронту на захист Києва. Може повторитися операція з висадки десанту на Київщині, як це було у лютому-березні поточного року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *