Звільнення Баканова та Венедіктової – Зеленський звернувся до народу, відео

17 липня президент України Володимир Зеленський усунув з посад голову СБУ Івана Баканова та генеральну прокурорку Ірину Венедіктову. У своєму традиційному відеозверненні президент також наголосив на злочинах проти нацбезпеки серед працівників силових структур України.

Офіс президента України опублікував відеозвернення Володимира Зеленського на своєму ютуб-каналі.

Сьогодні я ухвалив рішення про відсторонення від посади Генерального прокурора та про усунення голови Служби безпеки України”, – заявив президент України.

Крім цього, у зверненні йшлося, що наразі зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності співробітників органів прокуратури, органів досудового розслідування та інших правоохоронних органів. Також Зеленський зазначив, що більше ніж 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій росіянами території і перейшли на сторону ворога.

“Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та звʼязки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії, ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь”, – наголосив глава держави.

Разом з цим Володимир Зеленський зазначив, що також було введено в дію й інші кадрові рішення щодо регіональних керівників сектору безпеки, зокрема, у Херсоні та Харкові.

Конкретні дії та будь-яка бездіяльність кожної посадової особи в секторі безпеки і в правоохоронних органах будуть оцінені”, – резюмував Зеленський.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що президент Зеленський призначив нового генпрокурора. Він буде виконувати обов’язки після звільнення Ірини Венедіктової.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *