Окупація Півдня України – Міноборони Британії розповіла про тактику росіян

Командування ЗС РФ здійснює перекидання підрозділів в окуповані райони південних областей України для зміцнення своїх позицій.

Про це йдеться у звіті військової розвідки Міністерства оборони Великої Британії від 17 липня.

За даними відомства, окупанти не лише перекидають на південь України живу силу, а й бойову техніку для зміцнення оборонних позицій. Окрім цього, на захоплених територіях зафіксовано посилення заходів безпеки.

“ЗСУ вже більше місяця чинять тиск на російську оборонну лінію в Херсонській області, а недавні політичні заяви Зеленського і віце-прем’єра говорять про майбутні наступальні операції з метою витіснення Росії з територій, які вона наразі контролює. Російські оборонні кроки, ймовірно, є відповіддю на очікувані українські наступальні операції”, – йдеться у звіті розвідки Великої Британії.

Відомство зазначає, що протягом останнього часу підрозділи ЗСУ активно атакують командні пункти, логістичні вузли та місця зосередження російських військ. На тлі продовження битви за Донбас та зміцнення оборонних позицій перекидання ЗС РФ у південні регіони України свідчить про те, що військово-політичне керівництво Росії всерйоз сприймає загрозу контрнаступу української армії.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ втратили в Україні третину наземних сил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *