Обстріл Одеси та Дніпра – останні новини війни та карта бойових дій

Російські загарбники вже 143-й день ведуть повномасштабну війну проти українського народу, продовжуючи завдавати ударів по житлових кварталах міст. 15 липня окупанти здійснили масований обстріл Дніпра. Також було обстріляно Кременчук та Київщину. З 24 лютого українські бійці знищили близько 38 тисяч рашистів. І щодня це число збільшується на десятки та сотні людей. Українська армія продовжує завдавати ударів по тилах ворога, знищуючи командні пункти, місця дислокації військ та склади з боєприпасами.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 15 липня


08:51 Щонайменше двоє людей загинули у Чугуєві внаслідок ракетного удару, який російська окупаційна армія завдала по місту сьогодні вночі. За даними Чугуївської міської голови Галини Мінаєвої, руйнувань зазнали одна зі шкіл міста, магазин будівельних матеріалів та декілька житлових будинків.

08:35 Удар по Одещині був завдано стратегічними літаками Ту-95. Ракети летіли з напрямку Ставропілля. Наразі продовжується рятувальна операція. Постраждалих немає.

08:20 Зранку росіяни ракетними ударами зруйнували будинки у приватному секторі у місті Костянтинівка та обстріляли промислові об’єкти.

08:15 Так зараз виглядає місце в Вінниці, куди влучила російська ракета.

07:59 На ранок російська армія накрила вогнем Нікопольський район на Дніпропетровщині. Умисно ударили з “Градів” по житлових кварталах Нікополя. Пошкоджені 12 п’ятиповерхових будинків, школа та будівля ПТУ. Одна жінка поранена. Зараз вона у лікарні. Попередньо, двоє людей знаходяться під завалами зруйнованих квартир.

У Криворізькому районі під обстріли потрапили Зеленодольська, Апостолівська та Широківська громади. У Шестірні є пошкоджене житло. Сталася пожежа на приватному подвір’ї. На щастя, без постраждалих.

07:54 На промисловому підприємстві у Дніпрі, куди напередодні увечері влучила ракета, рятувальники одне займання загасили, інше ще утихомирюють. За уточненими даними, вечірня атака забрала 3 життя, 16 людей дістали поранення.

07:29 Сьогодні Миколаїв струсонули гучні вибухи, які почали лунати о четвертій годині ранку. За кількістю, яку чули городяни, їх було щонайменше чотири.

07:27 На півдні ЗСУ знищили 47 росіян, 6 гаубиць “Мста-Б” та 2 120-мм гаубиці, танк Т-62. Про це повідомляє Оперативне командування ” Південь “. Також знищено вісім одиниць броньованої та 14 – автомобільної техніки. При зачистці території Потьомкіного захоплено БМП-2 противника.

07:16 15 липня російські війська провели кілька наступів на північний захід від Слов’янська, південний схід від Сіверська, вздовж траси Т1302 Бахмут – Лисичанськ, а також на південний схід від Бахмута. Це може свідчити про те, що окупанти виходять з оперативної паузи, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Ці атаки не мали успіху, але вони можуть свідчити, що російські війська намагаються відновити свої наступальні дії на Донбасі. Якщо оперативна пауза дійсно закінчилася, РФ, швидше за все, продовжать наступ в найближчі 72 години.

07:16 Оновлена карта бойових дій

07:16 Сьогодні вранці росіяни завдали удару по Одесі. Ракета потрапила до цивільного об’єкту. Про поранених та загиблих поки що немає інформації. На місці пожежі працюють рятувальники, заявив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *