Санкції проти Медведчука – у Мін’юсті розповіли про долю майна кума Путіна

Міністр юстиції України Денис Малюська переконаний, що у Віктора Медведчука немає шансів зберегти свої активи.

Про це повідомляють у своєму матеріалі журналісти проєкту Радіо Свобода “Схеми”.

“У випадку з паном Медведчуком і рештою результати дадуть кримінальні провадження за конкретні злочини. І як покарання – конфіскація. У Медведчука мало шансів зберегти свої активи з огляду на кримінальні провадження…Тут сумнівів мало, тому що і кримінальне провадження виглядає досить перспективно. Він точно під санкціями, він точно сприяв агресору. З огляду навіть на ті докази, які в публічне поле потрапляли. Ми пропрацюємо з правоохоронними органами, який механізм, на їхню думку, є більш реалістичним і швидким”, – зазначив Денис Малюська.

12 жовтня 2021 року суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 7 грудня в справі про закупівлю вугілля з Росії через окуповані території. Пізніше йому продовжили цей запобіжний захід. Сторона обвинувачення просила визначити заставу в 1 мільярд гривень. Медведчук заявив, що всі докази у справі проти нього “сфабриковані”.

27 лютого стало відомо, що Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту, під яким він перебував у кількох провадженнях, у яких ішлося, серед іншого, про державну зраду. Увечері 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання колишнього співголови партії “Опозиційна платформа – За життя”, народного депутата Віктора Медведчука. Згодом він запропонував обміняти кума російського президента на українців, які потрапили у російський полон.

Як повідомлялося, Росія не планує обміну затриманого Службою безпеки України колишнього лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука на полонених українських військових.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *