Війна в Україні – зведення Генштабу на 10 липня, карта та останні новини

Триває 137-ма доба протистояння українського народу російському вторгненню. На вечір неділі, 10 липня, ворог продовжує обстрілювати мирні населені і намагається стримати просування ЗСУ.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на свой сторінці у Facebook.

На Сіверському напрямку противник застосував ствольну та реактивну артилерію для обстрілів Бачівська, Волфиного, Миропілля, Володимирівки, Олексіївки і Вовківки Сумської області та Сеньківки і Миколаївки Чернігівської області. Окрім того, в районах Вовківки та Волфиного, ударів завдала ворожа штурмова та армійська авіація.

На Харківському напрямку противник застосовував танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів Харкова та населених пунктів Харківської області на північ, схід та південь від цього міста. Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова, Петрівки і Мосьпанового.

На Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження в районах Долини, Дібровного, Мазанівки, Богородичного, Адамівки, Андріївки, Барвінкового, Вірнопілля, Великої Комишувахи, Краснопілля, Нової Дмитрівки, Хрестище, Новопавлівки, Нікополя, Червоного та Сулигівки. Застосував авіацію для завдання удару неподалік Богородичного.

Розвідку боєм в напрямку Мазанівки окупанти, завдяки вмілим діям українських воїнів, відверто провалили та з втратами відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії Курдюмівку, Луганське, Берестове, Виїмку, Івано-Дар’ївка, Шуми та Переїзне.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках по лінії зіткнення тривають обопільні обстріли із застосуванням мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії.

Ворог завдав авіаударів неподалік Авдіївки та Володимирівки. Штурмовими діями намагався покращити тактичне положення в районі Новоселівки Друга, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку ворог наявними засобами вогневого ураження намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони вглиб тимчасово зайнятої території.

У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України противник утримує в морі два носії високоточної зброї.

Раніше “Апостроф” писав, що ЗСУ завдали удару по ворогу у Новій Каховці – сотні вбитих і поранених.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *