Обстріли України – скільки ракет залишилося у Росії

Росія вже використала проти нашої країни близько 3000 ракет. Ймовірно, запас “Калібрів” та “Іскандерів” у держави-агресора вичерпується. Підтвердженням цього є те, що вже застосовуються не лише старі та дешеві ракети, а й нові та дорогі, такі як протикорабельні ракети П-800 “Онікс” вартістю понад 1 млн доларів.

Героїчна оборона Луганщини та штурм ворога в Донецькій області: онлайн війни 7 липня

Про це пише Forbes.

Використання “Оніксів” по наземних об’єктах свідчить про те, що в окупантів не вистачає дешевших ракет необхідної точності.

“Якщо у росіян справді закінчуються Х-101, “Калібри” та далекобійні ракети комплексів “Іскандер”, то з дальністю понад 500 км, залишаються лише старі Х-55 і Х-22. Погана новина – цих ракет понад 2000 і їх може вистачити ще на кілька місяців бомбардувань. А їхня неточність може призвести до жахливих наслідків”, – йдеться у матеріалі.

На початку вторгнення в Україну Росія активно застосовувала ракети типу “Калібр” (морського базування) та ракетні комплекси “Іскандер”, запас яких був лише 2-3 тисячі. Найменше використовувалися ракети Х-101 і Х-47 “Кинжал”.

Оскільки загарбники не припускали, що війна затягнеться, вже у травні їм довелося шукати ракети “на стороні” – у Китаї, Північній Кореї та інших країнах. Тоді ж з’явилася інформація про перші застосування старих радянських ракет Х-59 та комплексів “Точка-У”, які офіційно знято з озброєння у РФ.

“Точка-У” – це взагалі зброя масового враження. Вона здатна вражати живу силу площі до 30 га залежно від типу боєголовки. До того ж відхилення ракети може становити до 250 м. Крім цього, ракети до комплексів “Точка-У” зазвичай дуже старі й існує високий ризик того, що ракета взагалі не влучить у ціль. Тобто це дуже невибіркова зброя, яка завдає руйнувань на великій площі”, – зазначає Forbes.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 7 липня, росіяни намагалися з Бєлгорода запустити “Іскандери” по Харкову, але вони покружляли в повітрі та впали на сам Бєлгород.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *