Зведення Генштабу 4 липня – карти бойових дій, де йдуть бої, яка ситуація на фронтах

В Україні вже 131-ту добу триває війна з російськими окупантами. Ворог захопив майже всю територію Луганщини, готується до штурму Слов’янська і контратакує позиції ЗСУ на Херсонщині.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без суттєвих змін. На останньому, з території Курської області, агресор застосовував артилерію та вертольоти армійської авіації для ураження позицій Сил оборони біля Василівського, Білопілля, Бачівська і Вовківки Сумської області.

На Харківському напрямку противник за підтримки армійської авіації сковує дії наших військ для недопущення їх переходу у наступ. У напрямку Прудянки українські воїни рішуче придушили ворожу спробу штурмових дій.

На Слов’янському напрямку підрозділи противника штурмовими діями намагаються встановити контроль над Богородичним, Мазанівкою та Долиною. Бойові дії тривають. Ворог здійснює перегрупування військ для відновлення наступу. З цією метою переміщено батальйонну тактичну групу з району Ізюм у напрямку Сніжківки, розгорнуто додаткові підрозділи ствольної артилерії.

На Донецькому напрямку основні зусилля ворога зосереджені на поступовому витісненні підрозділів Сил оборони на рубіж Сіверськ – Федорівка – Бахмут.

На Краматорському напрямку, після проведення артилерійської підготовки ворог форсував річку Сіверський Донець, закріплюється в районах Лисичанська та Білогорівки.

На Бахмутському напрямку противник активізував обстріли позицій наших військ зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдав масованих ракетних ударів у районах населених пунктів Покровське, Берестове, Спірне та в районі Вуглегірської ТЕС. За підтримки артилерії ворог веде наступальні дії в районах населених пунктів Василівка, Берестове, Спірне, Клинове та Майорськ, успіху не має.

На Авдіївському та Курахівському напрямках окупанти вели штурмові дії у напрямках Побєди та Мар’їнки. Штурмова авіація ворога завдала ракетних ударів в районах східної околиці населеного пункту Авдіївка та Мар’їнки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування підрозділів Сил оборони та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

На Південнобузькому і Таврійському напрямках основні зусилля агресора зосереджуються на спробах повернення втрачених позицій в районах Іванівки, Потьомкиного і Мирного та недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Ворог удосконалює інженерне обладнання позицій в районі Нововоскресенського.

У рамках логістичного забезпечення військ з тимчасово окупованого Криму на залізничну станцію “Каланчак” (Мирне, Херсонська область) переміщено 17 вагонів з боєприпасами.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи небезуспішно продовжують вогневе ураження складів боєприпасів і скупчень живої сили та військової техніки російських окупантів.

Раніше Апостроф писав, що українські військові із системи залпового вогню HIMARS підірвали великий склад боєприпасів ворога в глибокому тилу – у місті Сніжне Донецької області. Від знищеного складу до найближчої точки фронту – понад 70 кілометрів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *