Загроза Третьої світової війни – Олег Жданов оцінив її ймовірність

Початок Третьої світової війни – це мрія президента Росії Володимира Путіна. Щоб її здійснити, диктатор у різний спосіб намагається втягнути Північноатлантичний альянс у війну на території України, але малоймовірно, що йому це вдасться.

Таку думку військовий експерт Олег Жданов висловив у YouTube.

“Так, вона може бути. Імовірність існує. Так, вона поки що незначна на сьогодні, але така ймовірність про розширення географії та переростання війни у світову — цілком припустима. Я вже неодноразово говорив, що це — мрія Путіна. Він хоче розширити географію війни до світового рівня, втягнути основні світові держави”, – сказав експерт.

Оскільки главі Кремля не вдається це зробити, він намагається втягнути в бойові дії Північноатлантичний блок, що автоматично приведе цю війну до світового рівня.

“Щойно він досягне провокації від НАТО у плані першого акту агресії проти РФ, Путін скаже: “Ви – агресори. Давайте домовлятися”. Фактично, як у тому анекдоті – оголосити війну і здатися в полон. Це – мрія Путіна, тож така ймовірність існує”, – стверджує Жданов.

За його словами, навряд чи якась із західних держав вступить у війну з Російською Федерацією, яку та веде проти України.

“Однак на сьогодні, судячи з консолідації, яка є в групі “Великої сімки” та країн-членів НАТО, ніхто не хоче розширення цієї війни до рівня світової. Тому в цю війну навряд чи хтось вступить із західних країн”, – підсумував експерт.

Раніше заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що будь-яке “посягання” на окупований Крим буде рівносильне початку Третьої світової війни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *