Звільнення України від російських окупантів – Джонсон вражений діями ЗСУ

Прем’єр Британії Борис Джонсон переконаний, що Україна здатна переломити ситуацію у війни цього року, навіть у найближчі місяці. Українське військово-політичне керівництво має реалістичний план.

Таку думку він висловив на брифінгу за підсумками саміту НАТО у Мадриді, який транслювало The Telegraph.

За словами Джонсона, в української сторони достатньо потенціалу, щоб повернути території назад. Українцям вже вдалося відкинути російських окупантів з околиць Києва, Харкова та прогнати з острова Зміїний. З огляду на це, НАТО має продовжувати намічений курс.

“Я думаю, що вони мають потенціал, щоб повернути все назад. Ми бачили, що може зробити Україна, щоб відкинути росіян назад. Ми бачили, що вони зробили навколо Києва, навколо Харкова і тепер на острові Зміїний. Я думаю, що саме правильне для нас – це продовжувати слідувати курсу, який намітив НАТО, незалежно від того, наскільки це важко”, – зауважив глава уряду Британії.

Джонсон зазначив, що під час візиту Києва перед самітами лідерів НАТО та G7, які відбулися цього тижня українська влада дала зрозуміти, що бачать спосіб для зміни динаміки війни.

“Я їздив в Україну перед тим, як почалася ця низка самітів, саме для того, щоб зрозуміти, яке бачення у Зеленського та української влади. І вони справді бачать спосіб, як змінити динаміку війни цього року, навіть у найближчі місяці. І тому тепер важливо допомагати, наскільки ми можемо, щоб Україна втрималася”, – сказав посадовець.

Він зазначив, що надання Україні реактивних систем залпового вогню грає велику у цій ситуації й українці ефективно навчаються їх використовувати.

“І якщо вам потрібні докази дивовижної спроможності українців дати відсіч, подолати труднощі та відкинути росіян, то подивіться, що сталося сьогодні на острові Зміїний, де Росія була змушена поступитися позиціями”, – додав прем’єр.

Зі свого боку Британія виділить додатковий мільярд фунтів на військову допомогу українцям, наголосив Борис Джонсон.

Як повідомлялося, раніше прем’єр Британії Борис Джонсон застеріг президента Франції Еммануеля Макрона щодо пошуку рішення закінчити війну шляхом переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним. Оскільки це великий ризик продовжити глобальну нестабільність.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *