Путін на Каспійському саміті – про що говорив, які нові цілі війни назвав

Президент Росії Володимир Путін 29 червня взяв участь у Каспійському саміті в Туркменістані і зробив низку заяв.

“Апостроф” розповідає, що сказав Путін.

Так, він заявив, що не вважає терактом влучання російської ракети до ТЦ “Амстор” у Кременчуці, де загинуло понад 20 людей. За його словами, армія РФ не стріляє по цивільних об’єктах, а їхня “високоточна зброя” досягає цілей.

Та немає там ніякого теракту. Я знаю, і ми багато разів це говорили, показували це, з безпілотників видно, коли розміщують зброю, комплекси РСЗВ, артилерію, важку техніку“, – сказав він.

Путін додав, що російська армія завдає ударів “в результаті розвіданих цілей”.

“Ну ховають же техніку особливо західну у всякі ангари, ринки, заводи, в цехах, де техніку ремонтують, упорядковують. Ні по яких цивільних об’єктах російська армія ударів не завдає. У нас є всі можливості для того, щоб визначити, що де знаходиться, – і за наявності сучасної високоточної зброї великої дальності, досягати цих цілей”, – вкотре каже неправду Путін.

Крім цього, глава Кремля знову озвучив “нову” мету війни, яку він веде в Україні. Він уже не говорить про “денацифікацію” всієї України, а лише про Донбас.

Кінцева мета мною позначена – це “звільнення” Донбасу, захист цих людей, та створення умов, що гарантують безпеку самої Росії. Ось і все“, – сказав диктатор.

Путін також спробував пояснити вторгнення своїх військ до Київської, Чернігівської та Сумської областей на початку війни “відволікаючими діями”.

“Тактика, запропонована міністерством оборони, Генштабом, куди війська рухати, куди пересувати, які об’єкти вражати, що за цей час зробити, коли кілька угруповань знаходилися там у центрі України, що за цей час мало бути зроблено на Донбасі, а там режим київський готувався до цього вже давно, з 2014 року, тому якісь відволікаючі дії там проводилися”, – стверджує глава держави-агресора.

Про терміни тривалості війни Путін говорити відмовився, зате висловився з приводу жарту лідерів G7 про його фото з голим торсом. Він з погано прихованою образою спробував відповісти з гумором, але натомість вийшли приниження й самохвалення.

Я не знаю, як вони хотіли роздягнутися, до пояса або нижче пояса, думаю, це було б огидне видовище в будь-якому випадку“, – заявив Путін.

Він згадав про те, що в людині має бути гармонія душі та тіла. Для цього, вважає Путін, який явно не в найкращій формі останнім часом, потрібно займатися спортом та відмовитися від зловживання алкоголем.

Як повідомляв “Апостроф”, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що Путін принизив країну-агресора Росію в очах усього світу через його прагнення до окупації України та погроз ядерною зброєю, що пояснюється “комплексом мачо” у російського диктатора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *