Окупація України – як Росія готувалася до війни

Президент РФ Володимир Путін хотів захопити Київ за умовні три дні, однак Службі безпеки України вдалося зіграти на випередження і знешкодити п’яту колону всередині країни.

Про це речник СБУ Артем Дехтяренко розповів “Главкому”.

За його словами, окупанти збиралися використати весь арсенал, всі наявні у них інструменти: від військових до диверсійних груп та агентів впливу.

“У цій схемі спецслужби мали свої чіткі завдання. Зокрема, сфера відповідальності ФСБ полягала в розвідувально-підривній діяльності, підготовці і взаємодії з колаборантами, аби швидко сформувати окупаційну владу на місцях. Власне те, що ми, наприклад, бачимо в тому ж Херсоні”, – каже представник спецслужби.

Дехтяренко пояснив, що загальна мета окупантів – усіма способами провести легітимізацію в Україні. І в межах цієї лінії ФСБ працювала зі своєю агентурою в Києві. Особливу активність СБУ спостерігала в січні-лютому, перед вторгненням.

“Якщо ви переглянете наш ролик про викриття народного депутата Андрія Деркача, то багато стане зрозуміло. Своя роль відводилася навіть приватним охоронним структурам. І завдяки роботі СБУ на випередження, більшість із цього РФ не змогла реалізувати”, – каже речник СБУ.

Він додав, що проти України ще до війни працювало понад 7 тис. співробітників російських спецслужб. І цей напрямок постійно посилювався, аби дестабілізувати ситуацію.

“Якщо казати метафорично, проти нас воює неповороткий Голіаф. Але це той випадок, коли Давид переможе”, – вважає Дехтяренко.

Раніше “Апостроф” писав, що СБУ викрила агентурну мережу російського ГРУ, де активно діяв Андрій Деркач. Нардеп створив приватні охоронні фірм у різних регіонах України, які мали допомогти Росії швидко захопити державу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *