Вступ України до ЄС – чому глави держав на саміті підтримали Київ

Лідери Європейського союзу на саміті у Брюсселі ухвалили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ до ЄС. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн розповіла, від чого залежить подальший процес.

Вона також розповіла “ТСН” про те, що стало найпереконливішим аргументом для цього рішення лідерів ЄС.

“Однозначно українці. Тому що ви надзвичайно хоробрі та відчайдушні у цій війні, але український народ і до війни боровся за незалежність, за демократію. Ніхто не забув Майдан! Україна – єдина держава, де у людей стріляли за те, що вони заверталися в європейський прапор. Це довга історія, яку болісно поглибила війна – ще одна причина якнайбільше підтримувати вас”, – поділилася президент Єврокомісії.

Крім того, вона зазначила, що процес вступу є дуже гнучким і зараз все в руках українців:

“Все залежить від того, що ви робите, чого досягаєте. Таким чином, і швидкість та якість (сміється) – в руках України, яку ми зазвичай підтримаємо всім, чим зможемо”, – пообіцяла Урсула фон дер Ляйєн.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Єврокомісія дала добро: що далі чекає на Україну на шляху до Євросоюзу. Київ має всі шанси не лише набути статусу кандидата в ЄС, а й поборотися за повноцінне членство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *