Війна в Україні – Урсула фон дер Ляйєн хоче змусити Путіна заплатити за шкоду

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн назвала президента Росії Володимира Путіна, який веде кровопролитну війну в Україні, злочинцем, який мусить заплатити сповна за всі заподіяні збитки.

Про це європейська чиновниця розповіла в інтерв’ю українській телеведучій Наталії Мосейчук.

На запитання, чи досі в Європейському союзі бояться Росію і намагаються “зберегти Путіну обличчя”, вона наголосила, що ЄС не зможе відновити нормальні відносини з главою Кремля і вимагатиме заплатити за завдану шкоду.

Також нагадала про запроваджені шість пакетів європейських санкцій, що покликані суттєво підірвати російську економіку.

“Путін – людина на совісті якої ця жахлива, злочинна війна. Він злочинець, і як злочинець має платити ціну, яку змусив заплатити нас. Платити за збитки, які він завдав. Таким чином ми запровадили шість пакетів санкцій, які серйозно підривають російську економіку. Глибше і глибше – чим довше вони тягнуться. Так, для нас неможливо повернутися до нормальних стосунків із Путіним”, – наголосила Урсула фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, що Європейський Союз підтримав надання Україні фінансового пакета допомоги на 9 мільярдів євро.

Раніше повідомлялося, що 23 червня Європарламент ухвалив резолюцію щодо надання Україні статусу кандидата в ЄС. Водночас, на саміті ЄС узгодили статус кандидатів у союз для України та Молдови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *