Окупація Сєвєродонецька – яка ситуація у місті 14 червня

Російські окупанти зуміли витіснити українських бійців із центру Сєвєродонецька, що на Луганщині, проте оточити їх не вдалося. Крім цього, рашисти підірвали останній міст, що веде до Лисичанська, тим самим створивши собі проблеми з переправою.

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Водночас, офіційний представник Міноборони України Олександр Мотузяник заявив, що через небажання Росії вводити свої піхотні частини до міста та надмірно покладатися на артилерію та штурмову авіацію у наступальних операціях, у Сєвєродонецьку все ще залишаються українські військові.

У Генштабі України підтвердили, що бої за місто продовжуються – окупанти знищили останній міст із Сєверодонецька до Лисичанська та зберігають значну артилерійську перевагу над українськими військами.

Варто зазначити, що так званий заступник голови “ДНР” Едуард Басурін “звинуватив” у руйнуванні мосту ЗСУ. За інформацією ISW, це малоймовірно, оскільки у місті перебувають українські сили. Крім того, Басурін заявляв про оточення ЗСУ у Сєвєродонецьку.

Гайдай спростував висловлювання Басуріна про оточення, зазначивши, що наші війська все ще мають обмежені військові канали для евакуації поранених і підкріплень, незважаючи на руйнування всіх трьох мостів. Водночас він уточнив, що українська влада не може провести громадянську евакуацію і надати гуманітарну допомогу людям, оскільки війська РФ пошкодили третій міст ще до його руйнування 13 червня.

Раніше ми писали, що російське керівництво поставило перед окупантами завдання повністю захопити Сєвєродонецьк до 22 червня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *