Оборона Донбасу та обстріл Одеси – онлайн війни 14 червня – карта війни та останні новини

В Україні вже 111 днів триває повномасштабна війна проти Росії. Окупанти продовжують акцентувати свою увагу на сході України, де точаться бої за Сєверодонецьк та Лисичанськ. Також ворог активізується на Ізюмському напрямку, але скрізь зазнає відчутних втрат.

Вранці 14 червня противник завдав ракетного удару по Одесі. Увечері та всю ніч також чули вибухи у Харкові.

“Апостроф” продовжує слідкувати за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 13 червня


15:27 З’явилася інформація, що у Херсоні біля будівлі “обладміністрації” підірвано службовий автомобіль колаборанта Сальдо, – повідомив екс-депутат і службовець ЗСУ Андрій Немировський.

За інформацією Немировського, Сальдо та його охоронці в момент вибуху перебували в автомобілі та зараз їх везуть у реанімацію.

15:15 Стало відомо, що в бою під Ізюмом загинув голова громадського об’єднання “Захистимо Протасів Яр” та розвідник 93 окремої механізованої бригади “Холодний Яр” Роман Ратушний. 5 липня йому мало виповнитися 25 років.

14:49 Сьогодні, 14 червня, були збиті російські ракети відразу в чотирьох областях України. Йдеться про Чернігівську, Львівську, Хмельницьку та Тернопільську.

14:15 Сьогодні наші ЗСУ збили російську «Точку-У» над Чернігівською областю практично на кордоні з Київською, тож деякі могли чути глухий вибух



14:06 Виплати для переселенців, які були змушені покинути свої будинки через бойові дії, продовжаться. Але сума залишиться незмінною – 2 000 гривень або ж 3 000 гривень – для дітей та осіб з інвалідністю.

13:24 Два вибухи на Хмельниччині в районі Теофіполя. Пишуть про вибухи на Львівщині. Золочівський район.

13:16 Повідомляють про два прильоти до Тернополя

12:55 Зеленський сподівається, що канцлер Німеччини Шольц особисто підтримає надання Україні у червні статусу кандидата у члени ЄС. Про це президент заявив в інтерв’ю ZDF

12:38 На Запоріжжі сьогодні відбувся черговий обмін тілами загиблих військовослужбовців. Україна повернула 64 загиблі захисники “Азовсталі”.

12:05 Українські бійці вже другий тиждень мають тактичні успіхи щодо контрнаступних дій у бік Херсона. Вони просунулися ще на 5 кілометрів від Таврійського.

Про це розповів радник голови Херсонської ОВ Сергій Хлань в ефірі телемарафону.

“Ми наближаємося до Томіної Балки, а це 20 кілометрів до Херсона, де якраз знаходяться окупанти. Зараз бої йдуть між Таврійською та Томіною балкою”, – розповів Хлань.

11:29 У Херсоні повідомляють про вибухи!

11:13 У білоруському Гомелі зафіксували рух поїзда з гаубицями без розпізнавальних знаків. Крім того, на території сусідньої Білорусі, яка почала знімати із зберігання бойову техніку, помітили військові машини з Росії.

10:27 Сумська область вночі та вранці 14 червня знову зазнавала ворожих обстрілів. Російські окупанти застосовували самохідні артилерійські настанови, міномети, реактивні системи залпового вогню.

10:00 російський спецназ відмовляється воювати в Україні

Як повідомляє експерт групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко, російські окупанти одного з підрозділів 14 окремої бригади спецпризначення гу гш вс рф відмовилися від подальшої участі в бойових діях в Україні.

9:41 Російські окупанти минулої доби продовжили обстріли Харкова та Харківського, Ізюмського, Богодухівського та Чугуївського районів області. В результаті загинула людина, а троє поранено, серед яких троє – діти.

9:16 В Україні ліквідували вже 32 тисячі 500 окупантів. За добу перелік поповнився 200 особами.

Загалом за час повномасштабної війни ворог втратив 1434 танки, 213 літаків і 179 вертольотів. Про це свідчать нові дані Генерального штабу Збройних Сил України.

8:27 Голова Луганської ОВ Сергій Гайдай про ситуацію в області:

– Штурм Сєверодонецька продовжується. Артилерією противник руйнує багатоповерхівки та об’єкти промисловості.

– Зафіксовано ще одне цілеспрямоване потрапляння в об’єкти сєверодонецького “Азоту” та “Склопластику”.

– Зруйновано міст, приміщення обласного ДСНС, обстріляні довколишні селища Синецький та Павлоград.

– Активні бойові дії 13 червня також мали місце за напрямками Тошківка – Устинівка, Оріхове – Золоте, Камишеваха – Врубівка, Василівка – Білогорівка, Нирково – Миколаївка.



7:55 Вранці, 14 червня, у місті Одеса прогримів вибух. За попередніми даними, це сталося близько 7-ї години ранку.

7:14 Окупанти свої основні зусилля зосередили на захопленні Богородичного та створенні умов для розвитку наступу на Слов’янськ. Також війська РФ застосовують артилерію поблизу Дубровного, Карнаухівки, Нової Дмитрівки та Вернопілля. Про це повідомили у Генеральному штабі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *