Санкції проти Путіна та його соратників – Зеленський підписав указ

У четвер, 9 червня, президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти глави РФ Володимира Путіна. Крім того, запроваджено обмеження проти прессекретаря російського диктатора Дмитра Пєскова, прем’єр-міністра РФ Михайла Мішустіна та міністра оборони країни-агресора Сергія Шойгу.

Відповідний документ опубліковано на сайті голови держави.

До списку санкцій потрапили всі члени російського уряду та ради безпеки, зокрема секретар Ради безпеки Микола Патрушев та глава МЗС Сергій Лавров. Загалом до списку увійшли 35 людей.

Обмеження передбачають: блокування активів та майна, заборони на виведення капіталів, угоди з цінних паперів та входження до територіальних вод та повітряного простору, відмова у наданні віз та позбавлення державних нагород України.

Крім того, Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти російських вишів та їхніх керівників – всього до списку потрапили 236 ВНЗ країни-окупанта. Санкції зачепили МДУ імені Ломоносова, НДУ “Вища школа економіки”, МДТУ імені Баумана та СПДУ (Санкт-Петербурзький державний університет).

Раніше Київ надав Євросоюзу свої пропозиції щодо сьомого пакета санкцій проти країни-агресора Росії, які поділено на три напрями: секторальні та персональні санкції, а також закриття “шпаринок” для обходу накладених обмежень.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *