Поступки Путіну – Бартош Ціхоцький у різкій формі відповів Європі

Європейським лідерам, які натякають на поступки перед Росією у вигляді українських територій, порадили віддати німецький Бранденбург чи прикордонні між Францією та Іспанією гори Піренеї.

З критикою риторики деяких єврочиновників виступив польський посол в Україні Бартош Ціхоцький, пише “Укрінформ”.

Він здивований позицією чиновників ЄС в ситуації повноцінної війни РФ в Україні “зберегти обличчя” російського президента Володимира Путіна. Посол переконаний, що якби йшлося про території Євросоюзу, пропозицій про поступки не лунало б.

“Мені здається, що Росія дуже свідомо і цілеспрямовано створила таку ситуацію, коли союзники тиснуть на нас з метою піти на поступки. Бо що для них Донецька чи Луганська області? Озвучувалися думки, що треба рятувати чиєсь лице. Так нехай віддають свої Бранденбург або Піренеї” – наголосив він.

Посол визнав, що в багатьох країнах Заходу прагнуть “порозумітися” з російським керівництвом, тому й не мають бажання чути лідерів держав Східної Європи.

При цьому Польща підтримуватиме Україну до перемоги, роблячи все можливе для переконання союзників у довгостроковій підтримці, зазначив він.

Як повідомлялося, Кремль виношує плани об’єднання у новий єдиний федеральний округ у складі Російської Федерації півдня та сходу України. Йдеться про самопроголошені “ДНР-ЛНР”, окуповані території Херсонської та Запорізької областей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *