Санкції проти РФ – Німеччина збільшила імпорт на 6 млрд євро

Німеччина, яка блокує поставки танків в Україну, активно нарощує імпорт із Росії. Попри те, що проти РФ введено санкції за агресію проти України – із січня до квітня рівень імпорту збільшився на 60%.

Про це повідомив український посол у Німеччині Андрій Мельник у Twitter.

Посадовець назвав таку поведінку цієї країни божевіллям. За його словами, з початку року і до квітня Німеччина перерахувала Росі близько 6 мільярдів євро.

“Це божевілля. Незважаючи на агресивну війну Росії, Німеччина збільшила імпорт з Росії на 60% (!) у січні-квітні 2022 року і перевела до Москви ще майже 6 млрд євро“, – зазначив він.

Упродовж багатьох років у структурі імпорту з РФ до Німеччини перше місце займав продаж енергоресурсів (газу та нафти). Країна прагнула скоротити свою залежність від російських ресурсів, проте через здорожчання газу та нафти різко злетів і обсяг грошей, які Німеччина продовжує платити Росії.

Як повідомлялося, проблема переговорів Берліна з Києвом зокрема полягає в тому, що німці на ментальному рівні не люблять, коли їх критикують. Україна захищається проти РФ та змушена закликати партнерів до підтримки. У той час, як у Німеччині вважають, що робиться це занадто емоційно і виглядає грою на публіку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *