Візит Макрону до Києва – ЗМІ назвали дату 15 червня

Президент Франції Еммануель Макрон може завітати до Києва вже 15 червня та оголосити про додаткове постачання України гаубиць “Caesar”, оскільки 6 цих французьких артилерійських установок вже успішно знищують російських окупантів на передовій.

Про це повідомляють у французькому виданні Europe 1 з посиланням на власні джерела.

Зараз у Франції розглядають поставку ще шести гаубиць “Caesar” на потреби ЗСУ. Разом з цим відомо, що 15 червня президент Макрон приїде в Румунію на військову авіабазу НАТО та зустрінеться з румунським президентом Клаусом Йоханнісом. Ймовірно, після цього планується й візит до Києва, який стане першим з початку повномасштабної російсько-української війни.

Перспективу другої поставки французьких гаубиць проголосила міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна, яка нещодавно була в Києві для демонстрації солідарності її країни з українським народом та висловленням рішучої підтримки України у боротьбі з російським агресором.

У порівнянні з іншими країнами Франція постачає Україні невелику кількість військової допомоги, оскільки, за даними видання, потужності французів обмежені, а політичний опір сильний. З одного боку, президент Макрон “хоче зберегти обличчя Путіна”, а з іншого – хоче показати, що роль Франції не обмежується гуманітарною допомогою, доставкою пожежних автомобілів чи відправкою жандармів для розслідування воєнних злочинів росіян.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що президенти Зеленський та Макрон провели телефонну розмову, у якій останній запевнив, що його країна “залишатиметься мобілізованою для задоволення потреб України, зокрема у важкому озброєнні”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *