Бої за Сєверодонецьк та контрудари ЗСУ – онлайн війни 3 червня – онлайн карта бойових дій

Повномасштабна війна Росії проти українського народу триває рівно 100 днів. З початку повномасштабного наступу окупанти втратили понад 30 тисяч людей та тисячі одиниць бойової техніки.

Пізно ввечері 2 червня стало відомо, що ЗСУ завдали ворогові потужних ударів у Херсонській області та у Сєвєродонецьку. У відповідь на успіхи нашої армії росіяни знову обстріляли Харківську область, не припиняються обстріли на Донбасі.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 2 червня


23:50 Російські пропагандисти знову облажалися. Вони заявили, що співробітники українських банків свідомо зіпсували гривні в Мелітополі. Але річ у тім, що фарба на купюри виприскується лише у разі несанкціонованого доступу до інкасаторів чи сховищ банку – тобто рашисти намагалися вкрасти гроші.

23:40 У Чорному морі на виконанні бойових завдань перебувають три ракетні кораблі та один підводний човен, а також пять ВДК. Саме з підводного човна ворог здійснив пуск ракет, з кримського напрямку. Одну крилату ракету збито над морем на Одещині, ще три крилаті ракети наші підрозділи збили над Миколаївщиною, повідомляє ОК “Південь”.

23:25 У Приморському районі Одеси якісь неадеквати вирішили запустити фейєрверки під час повітряної тривоги. Причому зробили це біля будівлі місцевої СБУ, за що й були затримані.




23:05 Вибухи у Львівській області

22:40 Пишуть про вибухи у Харкові.

22:35 Повідомляється про запуск ракет із Криму!

22:05 Швейцарія не дозволила Німеччині та Данії передати Україні БТРи та боєприпаси швейцарського виробництва. Запит Німеччини стосувався 12 400 35-мм снарядів виробництва Швейцарії для самохідних зенітних установок Gepard і БТР Piranha III, які спочатку були закуплені Данією і зберігалися в Німеччині після їх виведення з експлуатації.

Запит Данії стосувався 22 бронетранспортерів Piranha III швейцарського виробництва.

21:30 Швейцарія дозволила Німеччині постачати іншим європейським країнам танки німецького виробництва, які перебували на озброєнні швейцарської армії. 42 танки Leopard 2 A4 було повернуто виробнику Rheinmetall у 2010 та 2011 роках.

21:20 Війна може закінчитися будь-якої миті – через місяць або до зими, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

“Війна – це не тільки математика на полі бою – скільки пострілів у нас, скільки у РФ. Сьогодні на сході ми, на жаль, маємо певну концентрацію ресурсів у росіян, техніки та живої сили, і маємо дуже інтенсивні бойові дії. Завтра у нас буде більше ресурсів, з якими нам допоможуть наші партнери, і тоді математика буде іншою“, – пояснив він.

21:05 Два журналісти Reuters отримали поранення внаслідок обстрілу неподалік Сєверодонецька, водій їхнього автомобіля загинув. Джерело в агентстві повідомило ТАСС, що в одного з репортерів зламана рука, іншому в ногу влучив фрагмент шрапнелі.

20:55 У Пологах Запорізької області ЗСУ провели “спецоперацію з демілітаризації” військ РФ. Техніку та боєкомплект загарбників знищено.



А сила вибуху була така, що його чули у Запоріжжі, розташованому за 70 км від захопленого ворогом міста.

20:45 Голова Луганської ОВ Сергій Гайдай в ефірі телемарафону заявив, що російська армія зараз контролює менше території Сєверодонецька, ніж учора.

“Було відсотків 70, зараз відсотків на 20 їх посунули”, – розповів Гайдай. Втім, підтвердження від ЗСУ його інформації поки нема.

20:30 Путін запропонував вивозити українське зерно через окуповані Росії українські порти – Маріуполь чи Бердянськ. Другий варіант – через Білорусь як найкоротший шлях на Балтику, але для цього з Мінська потрібно зняти санкції.

Також Путін підтвердив, що Росія випустить українське зерно із портів Одеської області після того, як Україна розмінує акваторію.

19:25 Поки влада РФ запевняє простих росіян, що “все йде за планом”, санкції Заходу “не діють”, економіка “оздоровилася”, а рубль “міцніє” – виявилося, що продукти в Росії стали дорожчими, аніж у Британії.

18:55 Гурт Metallica зібрав мільйон доларів для України. Кошти передадуть організації World Central Kitchen та ініціативи Chefs For Ukraine.

18:45 Як виглядає карта бойових дій в Україні на 3 червня:

18:40 Українські партизани в окупованому Херсоні назвали свою нову ціль – будівлю на проспекті Ушакова, 53, де розташований паспортний сервіс, в якому видають російські “паспорти”.

18:15 Першу зброю від Німеччини Україна отримає наприкінці червня, повідомив посол України у Німеччині Мельник.

17:55



17:30 У Києві з’явилось нове панно на честь гусей, які “збили” літак окупантів. Розмістили пернатого “бандерівця” на транспортній розв’язці біля станції метро “Лівобережна”.

17:05 Акції Yandex обвалилися після того, як ЄС запровадив санкції проти співзасновника Аркадія Воложа. В російській компанії вже сказали, що він “залишить” усі посади.

17:00 Захищаючи нашу державу, загинув військовий розвідник Сергій Карнаухов. Він був майстром спорту України міжнародного класу з паверліфтингу і служив командиром відділення розвідки у складі 93 окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.

Фото: Сергій Карнаухов

16:55 20 ключових цифр за 100 днів війни.

16:40 В одному з районів Дніпра було чути кілька вибухів, після чого піднявся густий дим.

При цьому відомо, що сигналу тривоги у місті не було

16:32 ЄС опублікував список санкцій шостий пакету санкцій проти РФ і Білорусі. З цього моменту він офіційно набирає чинності. До нього потрапили понад 65 людей та 18 компаній, ось деякі з них:

  • Білоруські пропагандисти Григорій Азарьонок, Людмила Гладка, Ігор Тур та Андрій Сич,
  • Журналісти РІА “Новости”, Аліна Кабаєва, власник «Незалежної нафтогазової компанії» Едуард Худайнатов,
  • Володимир Сальдо, призначений окупантами «главою Херсонської області» та його «заступник» Кирило Стремоусов, т.зв. «глава Мелітополя» Галина Данильченко,
  • Вся сім’я рупора путіна Пєскова: дочка Єлизавета Пєскова, його син Микола Пєсков, Тетяна Навка.
  • Голова Роскомнагляду Андрій Липов,
  • Військовослужбовці 64-ої окремої гвардійської мотострілецької бригади (саме вони влаштували звірства у Бучі);
  • Начальник Національного центру управління обороною Росії Михайло Мізинцев,
  • Засновник «Яндекса» Аркадій Волож,
  • Олександра Мордашова, дружина глави «Сєвєрсталі»,
  • Депутат Сергій Савостьянов, голова Роскомнагляду Андрій Липов,

Компанії: Обороненерго, УАЗ, Воїнтелеком, КАМАЗ, ТатнефтьНефтехим, Балашихинский ливарно-механічний завод, Сухой, Ремдизель.

16:10 ЗСУ відкинули ворога від двох населених пунктів поблизу Сєвєродонецька. Українські захисники не дали окупантам захопити села Метьолкіне та Білогорівка, повідомив речник Міноборони України Олександр Мотузяник.

15:45



15:32 На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили атаку росіян у напрямку Красногорівки і відтіснили їх на попередні позиції.

14:59 Колона білоруської військової техніки підійшла до кордону з Волинською областю. Серед техніки у Дрогочині було помічено: 6 БТР та один МАЗ.



14:34 Російські окупанти сьогодні вранці поновили роботу українських операторів мобільного зв’язку та інтернету на території Херсонської області.

Про це під час всеукраїнського телемарафону заявив радник голови Херсонської обласної військової адміністрації, боєць ТРВ Сергій Хлань.

14:21 Речник Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні. Закликав його збільшити військову підтримку нашій країні.

Під час зустрічі Стефанчук закликав надати Україні сучасне озброєння для продовження війни проти Росії.

“Звичайно, нам насамперед потрібна сучасна зброя. Ми також можемо битися старою зброєю зі старих запасів, але нова зброя більш ефективна. Тому ми очікуємо і Marder ( бронетранспортери, – ред. ), і Leopard ( танки, – ред. )”, – заявив Стефанчук.

13:33 Масштабна повітряна тривога

13:24 Туреччина входить до країн, що купують зерно, яке Росія вкрала в України.

Про це заявив посол України у Туреччині Василь Боднар.

12:53 Пілоти аеропідрозділів МВС за останній місяць здійснили понад 600 вильотів.

Як повідомив Євген Єнін, аеропідрозділи залучаються як для евакуації поранених, так і для відправлення медпрацівників до місць ведення боїв.

“Буквально за останній місяць наші пілоти здійснили понад 600 вильотів. Вже вивезено з поля бою близько 150 людей. Принагідно допомагаємо нашим лікарям якнайшвидше дістатися місць трагедії — місць ракетних обстрілів або ведення бойових дій”, — повідомив Перший заступник Міністра внутрішніх справ.

12:15 На тлі військової агресії Росії проти України Європейський Союз ухвалив рішення затвердити шостий пакет санкцій. Обмеження були введені не в нафту, експорт і радіомовлення агресора.

11:34 Російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії надали громадянство України. Відповідний указ підписав український президент Володимир Зеленський.

11:04 Російські військові після провалів просування вглиб Запорізької області можуть відмовитися від ідеї захоплення обласного центру та зробити Мелітополь “столицею” регіону, повідомили джерела “24 канали” у розвідці.

10:31 Михайло Подоляк заявив, що Україна не планує атакувати об’єкти на території Росії.

“Завдання Росії №1 – підірвати довіру між Україною та США. Україна веде оборонну війну і не планує використовувати надані РСЗВ для атак об’єктів на території Росії. Наші американські партнери знають, де використовується їхня техніка.

Будь-які вкидання про такі наміри – пропаганда російських спецслужб” – написав Подоляк у своєму Twitter.

10:06 У Москві горить бізнес-центр “Гранд Сетунь Плаза”. Людей евакуювали.



10:01 Під Харковом “зникла” ціла розвідрота окупантів із “лнр”

9:48 Жителі Харкова повідомляють про вибухи від самого ранку, в одному з районів видніється стовп диму.

Офіційної інформації наразі немає. Повітряна тривога у регіоні не оголошена.

9:10 У ніч проти 3 червня російські війська з артилерії обстріляли Зеленодольську громаду на Дніпропетровщині.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко

8:51 З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну постраждали 724 дитини. З них 261 дитина загинула і ще понад 463 дістали поранення.

8:10 У ніч на п’ятницю, 3 червня, російські окупанти завдали ракетного удару по селищу Безлюдівка Харківської області. Прогриміли сильні вибухи, спалахнула пожежа.

7:25 Батальйонна тактична група армії РФ, яка намагалася наступати в районі села Інгулець на Херсонщині , була практично повністю розбита українськими військовими – ворог втратив близько сотні осіб живої сили та десятки одиниць техніки.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *