Постачання Україні БТР та боєприпасів до Gepard зірвалося – Швейцарія прийняла рішення

Власті Швейцарії дозволили Німеччині передати Україні танки Leopard 2, але паралельно заборонили передачу бронетранспортери та боєприпаси швейцарського виробництва.

Про це повідомили у Федеральній раді Швейцарії.

У запиті влади Німеччини йшлося про 12 400 одиниць 35-мм боєприпасів швейцарського виробництва для зенітних установок “Gepard”, а також про бронетранспортери Piranha III. Спочатку вони були закуплені Денієм і зберігалися в Німеччині після їх виведення з експлуатації – при цьому запит Данії стосувався 22 бронетранспортерів Piranha III.

Влада Швейцарії обґрунтувала своє рішення тим, що відповідно до закону про військову техніку, зброя, боєприпаси та техніка не підлягають експорту до країни, де проходять військові дії.

“Росія та Україна залучені до військового конфлікту”, – йдеться у заяві.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Німеччина надасть на потреби Збройних Сил України сучасні системи протитанкової оборони IRIS-T, а також радар стеження, який зможе виявляти ворожі гаубиці, міномети та реактивну артилерію.

Також ми повідомляли, що Німеччина збирається передати Греції 50 бронетранспортерів “Marder”, про які Україна домовлялася з німецькою компанією Rheinmetall у березні. Своєю чергою Афіни нададуть Києву бронемашини виробництва радянських часів, яким по 50-58 років.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *