Український букмекер залишається в Росії і Білорусі – розслідування

Український букмекер Parimatch не має наміру залишати ринки РФ і Білорусі, які приносять мільйонні доходи.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна “Закони воєнного часу. Що буде з компаніями, які продовжують працювати у Росії”, пишуть “Українські новини”.

“Проблема Parimatch, яка отримала першу ліцензію на здійснення гральної діяльності в Україні в тому, що ринки Росії та Білорусі є для її бізнесу системоутворюючими. За словами керівника компанії Сергія Портнова, середня ставка гравців по всіх регіонах, де працює Parimatch, – $6,5. “Номер один за чеком – Росія, там ставлять у середньому $8-9. В Україні – $5-6. У Білорусі – $7-8″”, – повідомляє РБК-Україна.

За інформацією видання, “в Білорусі компанія до останнього часу навіть зберігала свій бренд і логотип “Parimatch-Кубок Білорусі” і лише зараз запустила ребрендингову схему з “передачею бізнесу локальній команді”, раніше обкатану в Росії, з метою заспокоїти гравців і громадськість”.

Що стосується роботи Parimatch в РФ, то “після маскування під новим брендом Paribet компанія зберегла на новій платформі всі колишні сервіси укладання парі та кошти на рахунках гравців. При цьому з квітня Paribet почав отримувати програмне забезпечення від іншого російського букмекера “Фонбет”, який тоді змінив адресу свого сайту з fonbet.ru на fon.bet і став працювати за ліцензією ТОВ “Пін-Ап.Ру” замість ТОВ “Ф.О.Н.”.

Новим засновником “Пін-Ап.ру” став Олександр Удодов – колишній зять (чоловік сестри) прем’єра Росії Михайла Мішустіна. А тиждень тому ТОВ “Пін-Ап.Ру” знову змінили засновників: Удодов передав контрольний пакет акцій компаніям “Клір Центр” та “Тріпл Ві”. Генеральним директором та кінцевим бенефіціарним “Трипл Ві” вказана громадянка РФ Вероніка Далецька. Але в букмекерських колах впевнені, що Удодов передав бізнес Олександру Карманову – багаторічному партнеру спільного бізнесу з сестрою Мішустіна.

Джерела видання у силових структурах кажуть, що українські правоохоронці зараз “глибоко вивчають російський вектор діяльності Parimatch, у тому числі й щодо причетності букмекерської контори до масштабної схеми виведення з України мільйонів доларів російського та білоруського бізнесу”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *