Битва за Донбас та південь – онлайн війни 1 червня та карта бойових дій

Повномасштабна війна Росії проти українського народу триває вже 98-ту добу. Окупанти вже втратили понад 30 тисяч людей та тисячі одиниць бойової техніки. Згідно з останніми даними, російські війська контролюють більшу частину Сєвєродонецька, але ризику оточення українських бійців на сьогодні немає.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 31 травня


06:45 На Херсонщині російські окупанти підірвали мости через річку Інгулець в районі Давидова Броду та Великої Олександрівки. Таким чином загарбники хочуть протидіяти контрнаступу українських сил.

06:38 США не будуть тиснути на Україну, щоб вона йшла на територіальні поступки.

Протягом усієї цієї кризи я дотримуюсь принципу: нічого про Україну без України. Я не чинитиму тиску на український уряд – ні в приватному порядку, ні публічно – щоб змусити його піти на будь-які територіальні поступки. Це було б неправильно і суперечило б усталеним принципам“, – сказав Байден.

06:33 Зеленський в інтерв’ю американському виданню Newsmax розповів, що щодня гинуть 60-100 українських солдатів, ще приблизно 500 зазнають поранень.

06:30 Оновлена карта бойових дій:

06:30 Українські правоохоронці вже розслідують 15 тисяч справ про воєнні злочини, відкриті з початку війни. Прокурори вже встановили 600 підозрюваних

06:30 Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що у Сєвєродонецьку бої йдуть усередині міста. Російські війська контролюють більшу частину міста. Але ризику оточення бійців ЗСУ на сьогодні немає. Військові спокійно утримують оборону на тих позиціях, які зараз займають.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *