Посол США в Україні Бріджит Брінк прибула до Києва – що відомо

Новий посол США в Україні Бріджит Брінк вже знаходиться в Києві, хоча офіційно про її приїзд поки не оголошували. Дипломат прибула до столиці 29 травня.

Про це повідомляється на сторінці посольства.

Брінк вручить вірчі грамоти президенту Володимиру Зеленському пізніше цього тижня, передає The Guardian, підтверджуючи її приїзд.

Нагадаємо, 19 травня американський Сенат одноголосно затвердив Бріджит Брінк на посаду голови дипмісії США у нашій країні – наступного дня після того, як США офіційно відновили роботу свого посольства у Києві.

Варто зазначити, що до цього призначення Сполучені Штати не мали посла в Україні протягом трьох років. У 2019 році президент Дональд Трамп, який діяв на той момент, усунув посла в Україні Марі Йованович, домагаючись розслідування проти своїх політичних опонентів.

Бріджит Брінк змінила кілька посад у дипломатичному корпусі, зокрема, вона була заступником помічника секретаря в Бюро по Європі та Євразії Держдепартаменту. Дипломат говорить російською мовою, працювала в посольствах США в Сербії, Кіпрі, Грузії та Узбекистані.

Під час слухань у профільному комітеті сенату США за призначенням її послом в Україні Брінк пообіцяла докласти всіх зусиль для якнайшвидшого відновлення роботи посольства в Києві, повідомив кореспондент Укрінформу.

Також дипломат зазначила, що для неї є пріоритетом номер один просування стратегічних інтересів, “які полягають у тому, щоб Україна була демократичною, суверенною та процвітаючою країною”.

У зв’язку з цим вона пообіцяла працювати разом із Конгресом, щоб допомогти Україні досягти успіху на полі бою та за столом переговорів, а також зробити все для стратегічної поразки Росії у її спробах панувати над Україною.

Крім того, Брінк заявила про готовність працювати з метою забезпечення подальшої гуманітарної та економічної підтримки України, а також притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах в Україні.

Ще одним пріоритетом зусиль посольства США вона назвала допомогу Україні у відновленні.

“Ми підтримуємо рішення народу України про більшу інтеграцію до європейської спільноти, а також прагнення реалізувати складні та серйозні внутрішні реформи, необхідні для досягнення цієї мети”, – наголосила Брінк.

Раніше ми писали, що ще більше американського важкого озброєння, яке допомагає знищувати російських окупантів, уже на шляху до України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *