Ердоган та Путін обговорили Україну – що відомо про перемовини

У понеділок, 30 травня, відбулася телефонна розмова лідерів Росії та Туреччини Володимира Путіна та Реджепа Ердогана.

Про це повідомила російська служба “Радіо Свобода”.

Турецький президент заявив, що офіційна Анкара готова організувати зустріч між Росією, Україною та Організацією Об’єднаних Націй у Стамбулі. Також турецька сторона готова взяти участь у можливій наглядовій місії на території України, але це відбудеться після відповідних домовленостей між Москвою та Києвом.

У свою чергу, за версією прес-служби Кремля, сторони обговорили питання вивезення зерна з українських портів та забезпечення безпеки проходу кораблів до акваторії Чорного та Азовського морів. Москва заявила про готовність до відновлення експорту добрив та сільськогосподарської продукції, якщо Захід зніме з Росії санкції.

Раніше ми повідомляли, що президент України Володимир Зеленський готовий до телефонних перемовин з Путіним та Ердоганом за умови, що президент РФ також готовий брати участь у них.

До цього у Кремлі назвали умови для зустрічі Путіна та Зеленського. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що можливій зустрічі президентів Росії та України має передувати детальне опрацювання тексту домовленостей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *