Формат Рамштайн – глави Міноборони 40 країн обговорять важливі питання

Міністри оборони понад сорок країн зібралися на друге засідання контактної групи по Україні , яке проходить віртуально. Міністр оборони США Ллойд Остін подякував колегам і звернув увагу на прогрес, досягнутий після першої зустрічі на авіабазі Рамштайн у Німеччині минулого місяця.

Про це пише CNN.

Представник Сполучених Штатів особливо відзначив військову техніку Австралії, Канади та Великої Британії, яку вони надали Україні після першої зустрічі.

На порядку денному другого засідання:

  • засідання контактної групи розпочнеться з презентацій військового керівництва України та США щодо ситуації на місцях;
  • перша сесія – за оновленою інформацією про поточні бої та про те, як Україна використовує міжнародну допомогу. Також обговорять нагальні бойові потреби України;
  • друга сесія буде зосереджена на міністрах-учасниках, які будуть оголошувати про прогрес, досягнутий у сфері допомоги Україні;
  • третю сесію буде зосереджено на можливості та координації з урахуванням того, як країни-партнери виконують пріоритетні вимоги України;
  • також із оглядом виступить Міжнародна група з вирішення конфліктів та координації, а також оновлення від міністрів.

До віртуальної зустрічі приєдналися міністр оборони України Рєзніков, заступник головнокомандувача Збройних Сил України та представник військової розвідки України.

До зустрічі приєдналися нові представники, які не були присутні у Рамштайні минулого місяця: Австрія, Боснія та Герцеговина, Колумбія, Ірландія та Косово.

Нагадаємо, міністр оборони України Рєзніков заявив, що за підсумками попередньої зустрічі представників оборонних відомств понад сорок країн світу на базі “Рамштайн” було прийнято стратегічне рішення переходу на західні калібри і техніку.

Водночас, представники Бази Повітряних сил США назвали перщу зустріч першу зустріч “історичною”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *