Відновлення України – звідки буде фінансування

Європейський союз вивчає способи використання заморожених активів російських олігархів для фінансування відновлення України після війни, яку розв’язала Росія.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, пише Reuters.

Комісія також запропонувала Україні кредит у розмірі 9 мільярдів євро.

Наші юристи інтенсивно працюють над пошуком можливих способів використання заморожених активів олігархів для відновлення України. Я думаю, що Росія також має зробити свій внесок “, – сказала вона.

Фон дер Ляйєн додала, що виступає за об’єднання довгострокового відновлення України з реформами, необхідні для її вступу до Європейського Союзу.

Нам доведеться співфінансувати реконструкцію України… має сенс одночасно зайнятися реформами, наприклад, щодо боротьби з корупцією або зміцнення верховенства права “, – пояснила президент Єврокомісії.

За її словами, хоча українці бачать своє майбутнє в ЄС, для членства необхідно дотримуватись певних стандартів у таких галузях, як верховенство закону, економічна та політична сфери.

Процес вступу багато в чому залежить від того, як поводиться кандидат і що він робить. Україна хоче вступити до ЄС за будь-яку ціну, а отже, мотивація для проведення необхідних реформ велика“, – резюмувала вона.

Як повідомляв “Апостроф”, хоча деякі європейські чиновники вимагають, щоб США, ЄС та інші партнери конфіскували близько 300 мільярдів доларів активів російського центрального банку в іноземній валюті, які зараз заморожені санкціями, наразі Сполучені Штати не мають законних повноважень на арешт активів центрального банку країни-агресора РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *