Юлія Тимошенко закликала забезпечити житлом біженців

Українські біженці вдячні європейським народам, урядам та керівництву за підтримку й допомогу, але хочуть повернутися додому, і треба дати їм можливість це зробити. Найперше питання – житло, і його можна вирішити максимум за 2 місяці.

Про це заявила глава партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко під час зустрічі з українськими біженцями в Польщі.

За її словами, більшість українців, попри бажання, не можуть повернутися додому, тому що їхні оселі зруйновані внаслідок обстрілів і воєнних дій. Лідерка “Батьківщини” запропонувала уряду 3 кроки, як максимум протягом 2 місяців вирішити це питання.

“Треба негайно проінвентаризувати все незавершене будівництво на території України і знайти ті багатоповерхові будинки, де ступінь готовності сягає 97-98%. Негайно викупити їх за низькою ціною у власників, добудувати за лічені місяці й дати можливість людям отримати житло”, – вважає Юлія Тимошенко.

Вона рекомендувала уряду зробити повний аналіз вторинного ринку житла: “І для людей, які хочуть повернутися, купити квартири й віддати їм в оренду, а далі вже чекати поки буде відновлено їхнє житло”.

А третім кроком Юлія Тимошенко назвала приведення до належного стану гуртожитків і санаторіїв, щоб люди, які хочуть повернутися, але не мають житла, могли це зробити найближчим часом.

“А потім країна буде вкладати серйозний ресурс, який буде забраний у росії для того, щоб відбудувати їхні власні будинки й квартири”, – зауважила лідерка “Батьківщини”.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко переконана, що вилучені підсанкційні кошти росіян треба спрямувати на відновлення житла та запуск економіки України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *