Данія приєднається до відновлення Миколаєва – ОПУ

Керівництво Миколаївської області спільно з Офісом Президента розробляє стратегію залучення країн-партнерів до відновлення інфраструктури регіону.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

Так, допомагати Миколаївщині із повоєнним відновленням уже погодилася Данія.

“Нещодавно Президент України Володимир Зеленський спілкувався із представниками Данії із цього приводу. Крім того, у нас на найближче майбутнє запланована зустріч із послом цієї країни для обговорення якихось варіантів”, – розповів Кім.

За його словами, зараз ведеться підготовча робота з розробки планів відновлення. Кім додав, що попередні дані про завдані російськими військами збитки централізовано передаються до Офісу Президента, де вони пізніше систематизуються.

Керівник Миколаївщини також зазначив, що у частинах області, недоступних для артилерії держави-терориста рф, ведуться роботи з ліквідації наслідків бойових дій.

“Чим ближче до лінії фронту, тим складніше. Далі, де є можливість відновити, вже все є, а там, де потрібно капітальні роботи проводити, залучати інвестиції, відновлювати стовпи, мережі або де ведуться постійні обстріли, то там неможливо поки це зробити”, – сказав Кім.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що для кожної постраждалої області створюється вичерпний каталог інфраструктурних потреб, що згодом буде основою для допомоги від міжнародних партнерів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *