Зеленський на Каннському кінофестивалі – що сказав, відео

У вівторок, 17 травня, президент України Володимир Зеленський виступив на церемонії відкриття 75-го Каннського кінофестивалю по відеозв’язку. Перед його виступом та після нього зала аплодувала стоячи.

Відео потужного виступу опублікував телеканал “Дім”.

“Людська ненависть пройде, і диктатори помруть, а влада, яку вони відібрали у народу, повернеться людям. І поки люди помирають, свобода ніколи не загине”, – сказав Зеленський, процитувавши Чарлі Чапліна, який зіграв головну роль у “Великому диктаторі”.

Президент України нагадав, що коли у 1940 році Чаплін сказав ці слова, кіно перестало бути німим “у всіх сенсах цього слова”.

“Здавалося, що всі вже думали, що хорор у вигляді масштабної війни, що охопила весь континент, більше не матиме продовження. Але знов, як і тоді, є диктатор. Знову, як і тоді, є війна за свободу. Знову, як і тоді, треба, щоб кіно не було німим”, – звернувся до зали Зеленський.

Раніше президент України Володимир Зеленський підтвердив, що операцію з порятунку захисників Маріуполя розпочато та зазначив, що триває робота, щоб повернути військових додому.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *