Вступ України до Євросоюзу – коли розглянуть заявку

Заявку України на членство у Європейському Союзі розглянуть на засіданні Європейської Ради у червні 2022 року.

Це підтвердив президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським 17 травня, повідомляє Єлисейський палац.

…заявка України на членство в Європейському Союзі буде розглянута на засіданні Європейської Ради у червні на підставі думки, яку Комісія надасть Європейському Союзу, та у дусі, вираженому на Версальському саміті, на якому всі країни-учасниці заявили, що Україна є частиною європейської сім’ї“, – зазначає пресслужба президента.

Глава французької держави нагадав про свій виступ у Європейському парламенті у Страсбурзі 9 травня та про свою пропозицію щодо “європейської політичної спільноти”, яка, зокрема, дозволила б підтримувати країни-кандидати в рамках корисної для всіх співпраці, додали у канцелярії Макрона.

Раніше ми писали, що в Росії змінилася риторика щодо членства України в Європейському Союзі. Там заявляють, що виступають не тільки проти вступу України в НАТО, а й в ЄС.

Також повідомлялося, що в Офісі Президента України раніше розкритикували заяву про альтернативний варіант інтеграції України до ЄС, поза приєднанням.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *