Військова допомога США Україні – що увійде до 9-го пакету

Міністерство оборони США оголосило про новий, дев’ятий, пакет військової допомоги для нашої країни, який оцінюється в 150 мільйонів доларів.

Ленд-ліз через океан для України: у чому фішка?

Про це повідомляє сайт Пентагону.

Зазначається, що до вказаного пакету допомоги включено 25 тисяч артилерійських снарядів калібром 155 міліметрів, три протиартилерійські системи, обладнання для створення радіоелектронних перешкод, польове обладнання та запасні частини для військової техніки.

На думку відомства, нові поставки задовольнять критичні потреби України на тлі наступу ЗС РФ на сході країни.

У Міноборони нагадали, що з моменту приходу до влади адміністрації Джо Байдена Україна вже отримала від США близько чотирьох з половиною мільярдів доларів допомоги, більшу частину з яких було виділено після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Раніше “Апостроф” пояснював, що означає прийнятий США ленд-ліз для України. Він дозволяє не лише передачу озброєння без бюрократичних проблем, а й постачання будь-яких матеріальних коштів, необхідних для оборони від російського агресора.

Також повідомлялося, що, попри масовані ворожі обстріли території України, США продовжуватиме спрямовувати військову допомогу для ЗСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *