Україна та Польща скасували обмеження на перевезення палива

Набули чинності нові правила перетину українсько-польського кордону, які скасовують всі дозволи для проїзду перевізників палива.

Про це повідомили у пресслужбі Мінінфраструктури.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, ракетні обстріли з боку держави-терориста росії по нафтопереробних заводах та нафтобазах спричинили критичну ситуацію на ринку палива.

“Метою команди Міністерства інфраструктури в цих умовах є повна лібералізація міжнародних вантажних перевезень для вирішення цієї проблеми. Нові правила уже набрали чинності і їхніми перевагами можуть скористатися як українські, так і польські перевізники. Вдячний польській стороні за конструктивну роботу”, – говорить він.

Кубраков додав, що на цьому робота над спрощенням вантажних перевезень не зупиниться. МІУ продовжить створювати максимально прості та зрозумілі правила для перевізників необхідних для України вантажів.

Для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального необхідно не пізніше, ніж за добу до перетину кордону пройти реєстрацію, заповнивши форму: forms.gle/waid3FnRX1duve9z8

У Мінінфраструктури також нагадали, що в квітні Україна та Польща створили спільне логістичне підприємство, яке дозволить збільшити об’єми залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу.

Раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, що наразі державою вже створено детальний план післявоєнної відбудови України, що матиме декілька пріоритетних напрямків, зокрема розвиток економіки та оборони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *