Бої біля острова Зміїний – Юрій Бутусов показав знищення ворожих кораблів, дивитись відео

Українські військові успішно знищують кораблі російського Чорноморського флоту біля острова Зміїний. Окрім флагмана ЧФ – ракетного крейсера “Москва” – було потоплено сторожові катери окупантів.

Як це відбувалося, журналіст Юрій Бутусов повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Україна системно знищує російський флот біля острова Зміїний. Першим було знищено протикорабельними ракетами “Нептун” ракетний крейсер “Москва”, який забезпечував дальню ППО своїми радарами та зенітним комплексом С-300. Потім було знищено об’єктову ППО – ЗРК Стріла-10 на самому острові.

“А сьогодні після придушення ППО українські “Байрактари” знищили два сторожові катери типу “Раптор”. Росіяни не очікували атаки, їхні радари вже не контролюють повітря над островом, після “Москви” нові кораблі в цей район Чорноморський флот РФ посилати боїться“, – пише журналіст.

Він розповів, що перший катер був знищений на стоянці, він навіть не отримав сповіщення про повітряну атаку. Другий “Раптор” дав хід і спробував втекти, але “Байрактар” впевнено вражає цілі у русі.

“Бої навколо Зміїного показують системну роботу українських ВМС з ураження ворога, який блокує українське судноплавство. Удар “Байрактара” вкотре показує брехливість російської пропаганди, яка вже багато разів заявляла про повне знищення українських “Байракторів“, – додав Бутусов.

Нагадаємо, “Апостроф” повідомляв, що кількома днями раніше розбили позиції ворога на Зміїному.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *