Самозахист України – як можна відповідати на агресію Росії

Право України на самооборону дозволяє їй атакувати не тільки територію Російської Федерації, але навіть територію Молдавського Придністров’я, якщо звідти буде завдано удару по нашій країні.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Михайло Самусь.

“Україна має право на самозахист, на самооборону, оскільки Росія веде агресивну війну проти нас. Наша держава, звісно, має право захищатися. Навіть якщо з боку Придністров’я, яке в принципі є суверенною територією Молдови, але не контролюється урядом Молдови, буде завдано удару по українській території, Україна також матиме право на завдання удару у відповідь і проведення військової операції, виходячи з точки зору самооборони. Також і щодо Російської Федерації та її території: ми маємо право проводити будь-які акції, щоб зупинити агресора”, – сказав експерт.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, якою може бути реакція Росії на удари по складах та базах у РФ, він сказав, що вона нас у принципі не цікавить.

“Це вже справа розрахунків, чи Росія завдаватиме ракетних ударів по якихось житлових районах або по урядовому кварталі. Це Росія поки що може. На жаль, у нас досі немає систем протиракетної та протиповітряної оборони, через що Росія може дозволяти собі такі удари. Але Україна в будь-якому випадку має право на завдання ударів по території Росії з метою заподіяння найбільших збитків агресору”, – резюмував Самусь.

Докладніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Війна закінчиться демілітаризацією, але не України – військовий експерт

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *