Перемовини Зеленського та Гутерріша 28 квітня 2022 – подробиці зустрічі

Україна готова до негайного проведення переговорів для евакуації людей з Маріуполя і розраховує в цьому на допомогу з боку Організації Об’єднаних Націй.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента України.

Під час зустрічі Володимира Зеленського з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем у Києві було порушено питання евакуації українських громадян з оточеного російськими військами міста Маріуполя, зокрема з території заводу “Азовсталь”.

Ми бачимо, що незважаючи на слова російського Президента про нібито припинення військових дій у Маріуполі, територія заводу “Азовсталь” зазнає варварських бомбардувань від російської армії. І це тривало навіть під час переговорів пана Генерального секретаря в Москві”, – заявив Зеленський.

Президент України закликав генсека ООН докласти зусиль для того, щоб зупинити примусову депортацію українців на територію Росії, надати можливість повернутися додому.

У свою чергу, Антоніу Гутерріш заявив, що для тих, хто зараз перебуває в Маріуполі, “потрібний рятівний маршрут для того, щоб залишити це пекло”.

Раніше ми писали, що 26 квітня відбулася зустріч президента Росії із генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй. Генсек ООН заявив, що дії РФ щодо України розцінюють в Організації як вторгнення.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *