Війська НАТО в Україні – наскільки це можливо

Північноатлантичний альянс може розмістити свої війська у Західній Україні. Захоплення низки українських міст Росією давно говорить про таку необхідність.

Про це заявив ексголовнокомандувач сил НАТО у Європі генерал Філіп Брідлав британському виданню The Times.

НАТО має направити війська в Західну Україну – для виконання гуманітарних місій та створення бази для подальшого постачання зброї“, – зазначив Брідлав.

За словами генерала, усвідомлюючи факт, що керівництво Росії може застосувати ядерну зброю – це не повинно нікого паралізувати.

Він прокоментував фактичну бездіяльність НАТО. На його думку, політичне рішення, щоб заявити “досить”. Країни Заходу нічого не зробили ні після Бучі, ні після Маріуполя. Тому потрібно допомогти українцям перемогти у битві за Одесу. Для цього потрібна передача відповідного озброєння.

Ми нічого не зробили для того, щоб зупинити захоплення Маріуполя. Що зробив Захід, щоб Одеса не стала наступною? Знову нічого. Нам потрібно зробити так, щоб українці перемогли в битві за Одесу. Ми повинні переконатися, щоб туди потрапили і протикорабельні крилаті ракети, і системи ППО С-300, і далекобійна артилерія“, – наголосив він.

Нагадаємо, що Північноатлантичний альянс продовжить постачати Україні зброю в тих обсягах, які будуть потрібні, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. У цьому слід уникати втручання у війну, якого закликають деякі учасники блоку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *