Зустріч Зеленського з Блінкеном та Остіном – стали відомі нові підсумки

Глава американської дипломатії Ентоні Блінкен та голова Пентагону Ллойд Остін у Києві зустрілися з президентом Володимиром Зеленським, після чого голова Держдепу зробив висновок, що спроби Росії підпорядкувати Україну та позбавити її незалежності зазнали невдачі.

Про це повідомляє телеканал CNN.

У зустрічі також взяли участь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр оборони Олексій Рєзніков та міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

“Росія прагнула як свою головну мету повністю підпорядкувати Україну, щоб забрати її суверенітет, забрати у неї незалежність — це зазнало невдачі. Він (Путін. – Ред. ) прагнув утвердити міць своїх збройних сил та своєї економіки, ми, звісно, бачимо прямо протилежне, армію, яка різко відстає, та економіку… внаслідок санкцій, що перебувають у руїнах”, – сказав Блінкен на брифінгу в Польщі.

“Ми не знаємо, як розвиватиметься решта цієї війни, але ми знаємо, що суверенна незалежна Україна існуватиме набагато довше, аніж Володимир Путін на (політичній. – Ред .) сцені. І наша підтримка України триватиме. Вона триватиме, поки ми не побачимо остаточного успіху”, – сказав він.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що за результатами зустрічі Зеленського з Блінкеном і Ллойдом отримає понад 700 млн доларів на зброю.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *